A filmek a szerelemről élményekkel gazdagítanak

filmek a szerelemről

Filmek a szerelemről

Egy fárasztó munkanap után sokaknak jólesik a kanapéra lekuporodni és nézni valamit a tévében. A filmek a szerelemről remek programot kínálnak a családnak. Ha efféle mozit akarsz nézni, akkor érdemes a korábban készült alkotások közül választanod, hiszen akkoriban egy kis poént is csempésztek a műfajba. A férfiak figyelmét ritkán köti le egy komoly történet, de egy-két vicces jelenettel változhat a helyzet.

Több oka is lehet annak, amiért az ember szeret hősszerelmeseket nézni több órán keresztül. A filmek a szerelemről új élményekkel és reményekkel gazdagíthatnak. A közhiedelemmel ellentétben, ma már egyáltalán nem ciki, ha egy férfi az efféle szórakozás mellett dönt. Valójában azoknak is ajánlott, akik egyébként nem kedvelik a romantikus történeteket.

A gyerekvállalás felelősséggel jár

A párkapcsolatokban gyakran vitát eredményez ez a dolog, hiszen az egyik fél általában megijed a felelősségtől és a függetlenség elveszítésétől. Senki nem állítja azt, hogy a gyerekvállalás után könnyebb lesz az élet, de boldogabb az biztos. Amikor belenézel a csemetéd ragyogó szemeibe, akkor olyan érzés tölt majd el, ami semmihez nem hasonlítható.

A szakemberek figyelmeztetik a szülőket arra, hogy ne állítsanak fel magukkal szemben túlzott elvárásokat, hiszen nincs tökéletes anya, ahogyan apa sem. A gyerekvállalás megköveteli azt, hogy mindkét fél kivegye a részét a nevelésből és persze a házkörüli feladatokból is. A fárasztó napokon a legfontosabb az, hogy megértsétek egymást a pároddal és együtt töltsetek annyi időt, amennyit csak lehetséges.

Hogyan zajlik a házasságkötés?

Sokakban felmerül a kérdés szükséges oltár elé állni, ha egyébként is jól működik a kapcsolat? Amennyiben szeretnéd a választottad hivatalosan is magadénak tudni, akkor a házasságkötés elengedhetetlen dolog. A polgári esküvőt lépésről-lépésre meg kell szervezned, hogy minden a legnagyobb rendben történjen. Természetesen csak akkor kerülhet rá sor, ha már betöltötted a 18. életévedet. Szükség lesz két tanúra, akiknek szintén nagykorúnak kell lenniük.

Teljesen mindegy, hogy az ország melyik részén van bejelentett lakcímed, hiszen bárhol megesküdhetsz a határokon belül. A házasságkötés előtt időpontot kell kérned a választott polgármesteri hivatalnál. Tudnod kell, hogy vasárnapokon és a munka törvénykönyvében kijelölt ünnepnapokon nem kerülhet rá sor!

A házassági szerződés igenis fontos

A legtöbben úgy gondolják, hogy aki aláír egy ilyen dokumentumot, az nem bízik a másikban. Az ügyvédek tudják és nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyi vita és pereskedés spórolható meg a házassági szerződés által. Amikor megkérdezik az ifjú pártól élnek-e a lehetőséggel, általában azt felelik, hogy nincs értelme, mert úgysem lesz válás, ha pedig valamilyen oknál fogva mégis, akkor biztosan igazságosan megegyeznek majd.

Statisztikai felmérések épp az ellenkezőjét igazolják. A vagyonjogi, más néven házassági szerződés rögzíti azt, hogyan rendelkeznek a felek a pénzükről és az ingóságaikról. Kizárólag azok az eszközök válnak közössé 5 év elteltével, amelyeket együtt használnak. Külön vagyonnak számít az, ami már az egybekelés előtt megvolt, például kocsi vagy ingatlan.