A lemezjátszó nem megy ki a divatból

lemezjátszó

lemezjátszó

A technológia fejlődése a zenehallgatási szokásainkat is jelentősen befolyásolja. Manapság a különféle okoseszközökre letölthető zenét hallgathatjuk az utcán, utazás vagy sportolás közben is, aminek megvan ugyan az előnye, és van olyan helyzet, amikor kifejezetten hasznos, de kikapcsolódáshoz, pihenéshez még mindig sokan döntenek a lemezlejátszó mellett.

A divatos felhő alapú médialejátszók legfőbb előnye a mobilisság, az, hogy a kedvenc zenénket akár egy tömött buszon is hallgathatjuk, nem kell hozzá helyhez kötötten otthon ülnünk. A zenei minőség azonban, legyen akármilyen kiváló fejhallgatónk vagy Bluetooth-hangszórónk, közel sem lesz tökéletes.

Az igazán minőségi zenehallgatást még mindig az otthoni bakelit lemezjátszó biztosítja sokaknak. Létezhet bármilyen modern technológia, a hagyományos lemezjátszó által biztosított élményről a tudatosabb zenehallgatók a mai napig nem hajlandóak lemondani. A hagyományos lemezjátszó terén nem csökken a kereslet, köszönhetően az egyedi és utánozhatatlan hangzásvilágnak, amit az analóg technológia biztosít az erre nyitott fülű hallgatóknak.

Megfelelő hifi állvány a tökéletes hangzásért

Az audio berendezések megfelelő elhelyezése döntő fontosságú a tökéletes és elvárt hangzás érdekében. A hifi berendezéseket ezért egy speciális, erre a célra kialakított „bútor”, a hifi állvány, mint tároló foglalja magába. A hifi állvány feladata a rezgéscsillapítás, amely a rezgésekre érzékeny audio berendezések esetében különösen fontos a megfelelő hangminőség érdekében.

Egy jól megépített állványra helyezett hifi berendezés esetében drámai módon javulhat a hangminőség. A hifi állvány építéséhez felhasznált anyagok (polcok, lábak, alátámasztások, elcsatolások kivezetése) azok, amelyek együttesen befolyásolják azt, hogy a fellépő rezonancia milyen hatással vezetődik el.

Mivel ezek az állványok a legtöbb esetben a hasznos funkción kívül bútordarabként is meg kell állják a helyüket, fontos az külső megjelenés is. Ötvöződnie kell tehát a termékekben a profi hangtechnológiai elvárásoknak és az esztétikum követelte igényeknek a színvonalas és kifinomult megoldások érdekében.