A termelői méz pozitív hatásai

termelői méz

termelői méz

Nem csupán a különleges, finom íze miatt fogyasztják, hanem azért is, mert kifejezetten egészséges. A termelői méz nagyon gazdag ásványi anyagokban, enzimekben és vitaminokban. A tömény állagának köszönhetően, a mikroorganizmusok nem képesek benne szaporodni, így nem romlandó.

Az emberek már évszázadok óta fogyasztják, ez idő alatt rájöttek, hogy több mint 300 fajta betegség ellen sikeresen alkalmazható. Ennek a gyógyhatású ínyencségnek tárolás közben egyáltalán nem csökken a vitamintartalma, ezért gyakorlatilag bármeddig eltartható. A sötétebb árnyalatú termelői méz rengeteg ásványi elemet, vasat, rezet, valamint mangánt tartalmaz. Nagyszerű hatással van a teljesítőképességre, mivel magas az energiatartalma.

Segíti a táplálék felszívódását és eredményesen lép fel a fertőző bélproblémákkal szemben, szóval az emésztőrendszernek is jót tesz. Ezen kívül normalizálja a veseműködést és védi a májat. A termelői méz rendszeres fogyasztása beindítja a szerotonin nevet viselő hormon termelődését, ami nyugtatja az idegrendszert.