A vöröslencse erősíti az immunrendszert

vöröslencse

Vöröslencse

Egy igen sokoldalú főzeléknövény, ami nem mellékesen immunerősítő hatással bír. Több színben is létezik, mint például a zöld, a fekete, a sárga és a kivételes ízű vöröslencse. Azt állítják róla, hogy különösen a nőknek sokszor kellene enni, ugyanis magas a vas- és a magnéziumtartalma, plusz Omega6 zsírsavakban is gazdag, tehát tényleg igen előnyös a hölgyeknek.

Található benne még kálium, kalcium, jód, mangán, réz, bór, kobalt, emellett mikro- és makroelemekkel is telve van. A vöröslencse egyik legnagyobb előnye, hogy nincsen héja. Mert ugye így azok is ehetik, akik gyomrának gondot okoz a hüvelyesek fogyasztása. Az, hogy héj nélküli, jó dolog, hiszen emiatt alacsonyabb a rosttartalma, tehát akiknél ez probléma, ez esetben nem lesz gondja, mert egyáltalán nem puffaszt.

A vöröslencse igazi gyógyítóként jellemezhető, mivel javítja az anyagcserét, az emésztést, ráadásul erősíti az immunrendszert is. A vegánok körében igen kedvelt, mert fehérjében gazdag és így húspótlóként gyakran alkalmazzák.