A webfejlesztés részei és információi

webfejlesztés

Webfejlesztés

Van egy átfogó kifejezés a weboldal készítésével kapcsolatos munkára. Ez a szó a webfejlesztés, ami magában foglal mindent, a jelöléstől és kódolástól kezdve a szkriptelésig, a hálózati konfigurációig és a CMS fejlesztésig.

Míg ez általában a webes jelölésre és kódolásra vonatkozik, a webhelyfejlesztés minden kapcsolódó feladatot magában foglal, például a kliensoldali szkripteket, a szerveroldali megoldásokat, a hálózatbiztonsági konfigurációt, az e-kereskedelmi fejlesztést és a tartalomkezelő rendszer (CMS) létrehozását. A weboldalak szervereken tárolt fájlok, ezek pedig olyan számítógépek, amelyek webhelyeket rejtenek magukban. Ezek az internethez csatlakoznak.

A böngészők olyan számítógépes programok, amelyek oldalakat töltenek be az internetkapcsolaton keresztül, míg ezek eléréséhez használt számítógépeket „klienseknek” nevezzük. Egy oldal eléréséhez ismernie kell annak IP-címét. Minden eszköz rendelkezik IP-címmel, ami megkülönbözteti magát az interneten keresztül csatlakoztatott webhelyek és eszközök milliárdjaitól. Erről szól a webfejlesztés.