Az érszűkület kialakulásának kockázatai

érszűkület

Érszűkület

Az ereket az emberi szervezetben sok veszély fenyegeti. Az érszűkület az erek károsodásának az egyik legveszedelmesebb és leggyakoribb formája. Az érhálózat tökéletes működése rendkívül fontos, hiszen az biztosítja, hogy a sejtekhez akadálytalanul juthasson el a tápanyagokban és oxigénben gazdag vér. Továbbá, azért is az érhálózat a felelős, hogy a salakanyag elszállításra kerüljön és a használt vér gyorsabban felfrissüljön. Az érszűkület a kisebb és nagyobb artériákat egyaránt érintheti.

A kialakulásának a kockázatát több dolog is fokozhatja. Az érszűkület hamarabb megjelenhet, amennyiben egészségtelenül táplálkozik. A koleszterinszint megemelkedése a legfőbb kiváltó okok közé sorolható. A magas vérnyomás szintén előidézheti, mivel ebben az esetben az érfalak állandó nyomás alatt vannak, ebből kifolyólag pedig mikrorepedések alakulnak ki. Meg kell említeni a cukorbetegséget is, mint kockázati tényezőt. Ezeken felül, a dohányzás és a mozgásszegény életmód szintén az érszűkület okozója lehet.

Tegyen az érszűkület ellen, béreljen egy egyedülálló, mikrokeringést serkentő orvostechnikai eszközt! Megbízhatunk az orvostechnikai eszközökben? Érteni fogjuk a felhasználói kézikönyvet? Minden orvostechnikai eszköz pontos és szakmailag kifogástalan fordítással kell rendelkezzen. Ez nemcsak azért elengedhetetlen, mert jogszabályok vonatkoznak rá, hanem a biztonságos használat érdekében is lényeges. Mielőtt forgalomba kerülne, egy speciális engedélyeztetési vizsgálaton esik át.

A folyamat, vagyis a megfelelőség értékelésekor megállapítják, hogy az orvostechnikai eszköz eleget tesz-e a követelményeknek. Ha ez megtörtént és mindent rendben találnak, akkor elhelyezik rajta a CE megfelelőségi jelzést. Az előzőleg említett fordítás során, a termékhez kapcsolódó minden dokumentumot szakszerűen kielemeznek. Ilyen, például a klinikai értékelés, a tesztek eredményei, a címkeszöveg, az elismerési nyilatkozat, a kockázatirányítás, a felépítés és természetesen a használati útmutató. A minőség garantált, hiszen az orvostechnikai eszköz összetett folyamaton megy keresztül, mielőtt a polcokra kerül.