Csodálatos futó növények az enteriőrben

futó növény

Futó növény

Nehéz ezt megérteni, de egyesek az előítéletek hívei és úgy vélik, hogy egyes virágfajok nem alkalmasak a szobai termesztésre, mert a jelenlétük a lakásokban negatív egészségügyi hatásokat okoz. Ezzel szemben, mások meggyőződve állítják, hogy a beltéri futó növény szépséget és kényelmet kölcsönöznek az otthonnak, gyönyörű hátteret hozva létre a legpompásabb változatos formájú és színű levelekből, virágokból.

A szóban forgó dísznövényeknek hosszú és rugalmas száruk van, amelyek segítségével felfelé csavarodnak vagy szétterülnek a talajon. A futó növényeket a leggyakrabban függesztett vázákba, kaspókba és kosarakba ültetik, a hajtásokhoz pedig speciális tartóelemeket használnak.

A kúszó dísznövények tökéletesen illeszkednek a különféle belső terekbe, kiegészítve azokat. Pompásan díszítik a falakat és életet lehelnek a szobák üres sarkaiba, maximálisan betöltve a függőleges tereprendezés eszközeinek szerepét. Ami a gondozásukat illeti, a legtöbb futó növény meglehetősen szerény utánajárást igényel.