Eltérő hajtípusok, eltérő hajápolás

hajápolás

hajápolás

A hajunk kinézete jelentős mértékben befolyásolja az általános közérzetünket. Mégis, a hajápolás nem tűnik annyira fontos elfoglaltságnak és sokan eléggé félvállról veszik az egészet. Ha végigsétálunk az utcán, akkor rengeteg különböző hajtípust fogunk látni. Vannak egyenes, göndör, festett, ősz, rövid és hosszú hajak, amelyek mind más termékeket kívánnak. A göndör haj például sokkal alaposabb hajápolást kíván, miközben a festett hajnál is vigyázni kell a színre. A rövid hajnál az emberek általában túlzásba esnek a samponnal, miközben a hosszú haj átka a töredezett tincsek szoktak lenni.

Éppen ezért, az első lépés, hogy eldöntjük, nekünk mire van szükségünk. A hossz után figyeljük meg a haj egyéb tulajdonságait is, mint például a korpásodást vagy a zsírosodást. A zsíros fejbőr nagyon kellemetlenné teszi a mindennapokat és a hajápolásra is sokkal gyakrabban lesz szükség. Ezzel szemben, a korpa látható problémákat okoz, így azt is minél gyorsabban kezelnünk kell. Szerencsére, a mai természetes terméknek hála, a hajápolás sokkal könnyebb feladat.

Egy csepp nyugtató illóolaj és máris jobb napunk lesz

Az ápolt kinézet hozzájárul ahhoz, hogy sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Extra tippként kipróbálhatjuk a nyugtató illóolaj cseppeket is, amelyek egy újabb szint előtt nyitják meg az ember előtt a kapukat. Bizonyára senkinek sem kell magyarázni, hogy egy stresszes és hosszú nap után nem vágyunk másra, mint a zümmögő televízióra. Ez nem azért van, mert olyan érdekes programokat adnak, hanem azért, mert szeretnénk teljesen kikapcsolni az agyunkat.

A nyugtató illóolaj ellazítja a testet és a lelket, miközben nem kell más dolgokhoz folyamodnunk. Lehetünk teljes csendben, kellemes zenét hallgathatunk, elvonulhatunk a fürdőben, de akár olvashatunk is. A kedvenc illatunk hosszú percekig vagy órákig fog kísérni minket, amihez csak egy aromaterápia kell pluszban. A nyugtató illóolaj az egészségünkre is hatással van, mert végre elfelejthetjük a szürke hétköznapok monotonitását és megint önmagunk lehetünk bárhol, bármikor.