Ezért éri meg a csavaros csempeszintező alkalmazása

csavaros csempeszintező

Csavaros csempeszintező

A szerszám nélkül alkalmazható csavaros lapszintező olyan előnyöket nyújt a burkolás során, amiket megéri a gyakorlatban is megtapasztalni. Amennyiben szeretnénk új színt és hangulatot vinni a mindennapokba, akkor érdemes nekilátni a lakás bizonyos részeinek a felújításának.

A konyha és a fürdő egyértelműen azok a helyiségek, amik viszonylag ritkán kerülnek fókuszba, de amikor mégis, akkor jelentős költségek mellett történik az átalakításuk. A fal- és padlóburkolatok lefektetése csempe szintező bevetésével lesz ideális. Elsőre lehet nem értjük, hogy miért van erre a termékre szükségünk a kiváló eredményért, de a valóban tökéletes végeredmény egyértelműen megköveteli a csavaros csempeszintező alkalmazását.

Biztosan szükség van a csavaros csempeszintező jelenlétére?

Legyen szó egy kezdő és lelkes kivitelezőről vagy sokéves tapasztalattal rendelkező mesteremberről, az egyenletes felszín kiképzése olykor kihívásokba ütközhet. A csempézés alapvetően több részből áll. Az egyik ilyen a megfelelő alap előkészítése. Csak sima és pormentes felületre lehet jól dolgozni. Amint ez adott, következik az elemek fektetése.

A padló mellett, a csempék hátulját is meg kell kenni ragasztóval, majd a felületeket összeilleszteni. 2 lap egymáshoz viszonyított vízszintes helyzetét vízmértékkel szokták beállítani. Eddig minden rendben. De minek ide a csavaros lapszintező? Még a tapasztalt mesterek is értetlenül állhatnak olyan esetek előtt, hogy miért maradt fogazott a felszín, amikor a lerakás során többször is ellenőrizték és rendben volt.

A probléma gyökere a száradás során kialakuló minimális, de nem elhanyagolható anyagmozgásokban keresendő. Ezek éppen annyit tesznek meg, hogy 1-2 mm elmozdulást hoznak létre és máris kész a baj. Szerencsére, ennek mostantól vége! A csavaros lapszintező jelenlétében ugyanis ez nem következik be, mivel ez a termék arra szolgál, hogy lefixálja a fektetésnél kialakított állapotot.

Hogyan használható sikerrel a csavaros lapszintező?

A modern technikai eszközök gondoskodnak arról, hogy a burkolás során a végeredmény kiváló legyen. A piacon a leggyakrabban keresettek a kis és nagy ékes csempe szintező rendszerek, de ezek mellett még választható a többször felhasználható és csavaros kivitel is. Mivel a legtöbb termék már minimális gyakorlás után magas szinten alkalmazható, így jóformán mindegy, hogy melyik, csak valamelyik lapszintező legyen kéznél.

Amiért pedig a csavaros lapszintező közvetlenül az ékes típusok után a fókuszba kerül az nem más, mint az egyszerű bevethetősége. A talpakból és fejekből felépülő rendszer, mindenféle szerszám nélkül telepíthető. A lapok lehelyezése során történik meg a talpak beillesztése. A csempék felé egy menetes szár emelkedik, amire a csavarható fej kerül. Csak néhány mozdulat és máris kész az elhelyezés.

Amire viszont érdemes figyelni, hogy a csavaros csempeszintező ne legyen túlszorítva. Ez ugyanis könnyen szintbéli eltéréseket eredményezhet, valamint a száradás során feszültség keletkezését idézheti elő, ami a szélek letöréséhez vezethet. Ezen apropókból szokták inkább a gyakorlottabb burkolóknak ajánlani a csavaros csempeszintező használatát.

Kedvező ár-érték arány a csavaros lapszintező jóvoltából

A TLS-TORNADO és TLS-HURRICANE csavaros lapszintező rendszerek minden téren megtérülő befektetésnek számítanak. Mivel a talpak 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5 mm-es tartományokban fugatávtartóként is funkcionálnak, így nem kell költeni a hagyományos keresztekre ilyen téren. A fejek több alkalommal bevethetőek, ezért elég azokból csak annyit megrendelni, ami megfelel 1 napi munkának. Tehát, csak a csavaros lapszintező talpak szorulnak pótlásra.

Ezek 100 darabos csomagokban rendelhetőek meg néhány kattintással. Ügyeljünk arra, hogy mindig legyen tartalék és ne az utolsó percben kelljen utánuk kapkodni! Mivel egyértelműen javítja a csavaros lapszintező bevetése a burkolás minőségét, így tényleg felelőtlenség lenne mellőzni. Minimális befektetéssel, maximális eredmény érhető el és ezért nem is kell sokat tennünk. Ne hagyjuk elveszni a lehetőséget!