Gyémánt vágókorong csempéhez többféle kivitelben

gyémánt vágókorong

Gyémánt vágókorong

A vágástechnika olyan terület, ami rettentően sokat fejlődött az utóbbi években. Ez egyértelműen a professzionális gyémánt szerszámoknak köszönhető. Régebben még leginkább a különféle fémekkel dolgozott a szakma. Ahhoz ugyanis, hogy egy adott anyagot vágni lehessen, egy másik keményebbre van szükség. A vídia nemcsak fúrószárban, hanem vágótárcsában is létezik.

A mázas kerámialapokat gond nélkül vágja, de a természetes kövekkel, mint a gránit, márvány, már nem képes megbirkózni. Éppen ezért született meg a gyémánt vágókorong csempéhez. A TLS kínálatában több egyedi termék érhető el, amik közül igény szerint lehet válogatni. Lássuk akkor, hogy mikor kerülhetnek elő ezek a gyémánt vágótárcsa típusok!

Egyedi gyémánt vágókorong csempéhez

A hidegburkolás iránti igény nagyon magas az építkezések és felújítások alkalmával. Ez teljesen érthető, hiszen való igaz, hogy akkor néz ki igazán jól egy konyha vagy terasz, a fürdőt már nem is kell külön megemlíteni, ha stílusos csempékkel van kirakva, mind a padló, mind a falak bizonyos részén, tetszőleges magasságban. Mivel lehetetlen úgy dolgozni, hogy csak egész lapok kerüljenek felhasználásra, a gyémánt vágókorong bevetése megkerülhetetlen.

Természetesen nem mindegy, hogy esetenként milyen típusban gondolkodunk, ugyanis azt meghatározza a darabolni kívánt anyag. Amennyiben különösen kemény csempékkel van dolgunk, úgy a TLS X-PRO TURBO ultravékony gyémánt vágókorong olyan munkát végez, amire büszkék leszünk.

Az “X hálós” alakú szegmens, azon túl, hogy forgácsmentes vágást biztosít, még segíti a hő és por elvezetését is, amivel kitolja a termék élettartamát. A kedvező ár-érték arány így garantáltan megtérül. A gyémánt vágókorong nem okoz csalódást, ezért szerencsés kéznél tartani, főleg akkor, ha megélhetésszerűen végzünk burkoló munkálatokat.

A kimondottan vékony éllel rendelkező gyémánt vágótárcsa nem az egyetlen típus, amire támaszkodni lehet, mert igen széles termékcsalád fedezhető fel a burkolatszintezo.hu weboldalon, ahol több kihívásra kaphatunk egyértelmű választ.

Gyémánt vágókorong csempéhez és más anyagokhoz

Azon túl, hogy rendelhető gyémánt vágókorong csempéhez, még van olyan is, ami megfelel a fémek szabására és más általános célokra, valamint külön üveghez és egyéb kemény anyagokhoz. A 2 az 1-ben megoldásnak hála, a TLS ELECTROPLATED gyémánt vágó- és csiszolótárcsa egyben. Ennek jelentősége akkor tud igazán megmutatkozni, amikor a leszabott lapok éleit azonnal muszáj tompítani, anélkül, hogy másik szerszámra vagy korongcserére lenne szükség.

Amire viszont érdemes figyelni ennek a típusnak az alkalmazása során, hogy amíg a normál gránittal elboldogul, addig a kemény változathoz már nem ajánlott. Erre a célra lett külön kifejlesztve a TLS CYCLONE TURBO gyémánt vágótárcsa, ami előtt nem igazán van semmilyen akadály.

Hogyan történjen a gyémánt vágókorong alkalmazása?

Maradjunk az előbb már említett TLS CYCLONE TURBO vágókorong alkalmazásánál, amire egy lakásfelújítás során megéri beruházni. Ennek a felülete úgy lett kialakítva, hogy még az igen nagy fordulatszám mellett is megállja a helyét, anélkül, hogy veszítene az élességéből. Száraz és vizes környezetben ugyanúgy sikerrel bevethető, viszont a hőelvezetést mindig segíti a fokozott hűtés, ami növeli a teljesítményt.

Van azonban olyan gyémánt vágókorong csempéhez, amit érdemes mindig vizes környezetben bevetni. A fent említett TLS X-PRO TURBO éppen ilyen. Ami a vágás menetét illeti, fontos, hogy csak a forgásban lévő tárcsa érinthető hozzá a csempéhez.

Tehát nem szabad elindítani úgy a folyamatot, hogy álló helyzetben történik a lapra való ráhelyezése a tárcsának, majd ezt követően elindítani a vágást. Ebben az esetben ugyanis a tárcsa megugrik, ami nagyon balesetveszélyes, illetve a csempét is tönkreteheti. Először mindig a kijelölt vonal mentén, egy sekélyebb vágás, szinte karcolás készüljön el, mint megvezető, majd lehet lassan mélyebbre hatolni a cél eléréséig.

A gyémánt vágókorong csempéhez kiváló befektetés

A megfelelően alkalmazott gyémánt vágókorong csempéhez tehát egyszerűen beszerezhető és garantáltan megtérül. Mindig figyeljünk a sajátos igényekre és annak függvényében válogassuk össze a típusokat! A TLS széles választékot nyújt, amivel minden igény kielégíthető.