Hol termelődik a DHT hormon?

dht hormon

dht hormon

Sajnos a hajhullás több millió embert érint világszerte. Számos oka van a megjelenésének, többek között a DHT hormon magas szintje is. A tesztoszteron egyik származékáról van szó, ami akadályozza a tápanyagokban és vitaminokban gazdag ételek tökéletes felszívódását. Ha túlzottan megemelkedik, akkor természetesen csökkenteni kell. A dihidrotesztoszteron a mellékvesékben, a prosztatában és a fejbőrben termelődik. A keletkezéséért a szervezet 5 alfa-reduktáz enzim a felelős.

Nemcsak a férfiak, hanem a hölgyek testében is megtalálható. Miután a véráramba kerül szabadon áramlik benne, amíg eléri a fejbőrt. A DHT hormon ezután kapcsolódik a tüszők receptoraihoz és zsugorítja azokat, amelyek ebből kifolyólag nem képesek támogatni az egészséges hajszálak növekedését. Más módon is károsítja a testet, ha túlzott mértékben van jelen. Lassítja a bőr gyógyulását, megnagyobbodott prosztatát okoz és előidézhet szívkoszorúér-betegséget. A DHT hormon blokkolók ideiglenesen elnyomják ezeket a géneket, így megakadályozzák a betegségek kialakulását.

A koffeines sampon élénkíti a keringést

A kávéról biztosan mindenki tudja azt, hogy erőt és energiát ad. A koffeines sampon rendkívül népszerű, természetesen nem véletlenül. A termék hatóanyaga lendületet ad a hajhagymáknak. A kutatások bebizonyították, hogy védi a szálakat a környezeti ártalmaktól és a kiszáradástól. Nagyon hamar felszívódik a hajtűszökőn keresztül. Serkenti a sejtek anyagcseréjét, ezáltal támogatja a szálak növekedését.

A hajhagymák a tökéletes működéshez szükséges tápanyagokhoz a hajszálerekben keringő friss vérből jutnak hozzá. Általában a koffeines sampon a fejbőr keringését élénkítő gyógynövényi kivonatokat foglal magában. Azok a készítmények, amelyek ezt a kristályos vegyületet tartalmazzák, sötétítik és elrejtik az ősz szálakat. Biztosítják a frizura ragyogását és lágyságát. Tudni kell, hogy efféle készítmény házilag is előállítható. Nincs másra szükség, csak egy csésze őrölt kávéra, 2 evőkanál fahéjporra, keverőtálra, egy semleges termékre és már kész a koffeines sampon. A hatása mellett, az illata is kellemes.