Melyek a leggyakoribb macska betegségek?

macska betegségek

Macska betegségek

Amikor egy kisállatot hozunk a házhoz, csak a megfelelő gondozására fókuszálunk, a kölcsönös szeretetre és az együtt töltendő csodálatos időkre gondolunk. Eszünkbe sem jut, hogy léteznek macska betegségek, amelyek megkeseríthetik a kedvencünk napjait és gazdiként a miénket is. Pedig az állattartásban vannak és lesznek is nehézségek. Ha a kis szőrmók nem érzi jól magát, akkor nem egyszer elbújik, elfekszik, kedvetlen, tehát egyértelmű üzeneteket küld, hogy valami nincs rendben.

A különböző macska betegségek diagnosztizálásának érdekében állatorvoshoz kell fordulni. Ilyen például, ha a cica nem eszik, csak kedvetlenül fekszik a helyén, de előfordulhat hányás, hasmenés is. Persze nem csupán az étvágytalanság okozhat galibát, vannak egyéb kórok is, amelyek azonban megelőzhetőek védőoltásokkal, paraziták ellen használható készítményekkel és táplálékkiegészítőkkel. A leggyakrabban előforduló macska betegségek közé sorolandó a fogkövesedés, a rüh, az étel-intolerancia, a bél-, húgyúti gyulladások.

A kutyulva.hu sok információval szolgál

Kétségtelen, hogy a házi kedvencek legnépszerűbb képviselői a kutyusok, amelyek nem fukarkodnak a szeretettel, ragaszkodással és ezt a lehető legaranyosabb módon adják a tudtunkra, ahányszor csak lehetőségük van rá. A kutyatartásról és a kis kedvencek körüli teendőkről minden tájékoztatást megtalálunk a kutyulva.hu honlapon. Itt érdemes olvasgatni, ha ebet szeretnénk a házhoz vinni, de nem tudjuk, hogy ez mivel jár. Rossz döntést biztosan nem hozunk egy kutyussal vagy akár kettővel, hiszen ezek a szép, őszinte lények pusztán nyílt tekintetükkel képesek még a zord szíveket is meghódítani.

Tulajdonképpen a kutyatartás hivatás, hiszen egy életről gondoskodni nagy felelősség, ami hosszú éveken keresztül kíséri a kis bundást és a gazdiját. A kutyulva.hu weboldalon azt is megtudhatjuk, hogy melyik fajta a legkedveltebb, illetve mivel kezdődik a felelős kutyatartás. Az ivartalanítás és a csipeltetés nagyon fontos, hiszen utóbbi az azonosítás legjobb módja. A kutyulva.hu oldalon olvashatunk a kutyafajták viselkedéséről is.