Miért igazi ritakság a kézműves sör?

kézműves sör

kézműves sör

Kevés olyan italról tudunk beszámolni, amit szinte mindenhol a világon előszeretettel fogyasztanak és évről-évre tovább is fejlesztik, mindig valami újdonságot alkotva. Alapvetően remek példa erre a kézműves sör, ami az utóbbi időben teljesen egyedülálló közkedveltséget vívott ki magának. Tulajdonképpen a sör könnyű előállítása és fantasztikus íze miatt, rendkívül széles vásárlói rétegnek örvend.

Jogosan állíthatjuk, hogy az egyik legnépszerűbb ital, mind a mindennapokat, mind pedig a különféle szórakozóhelyeket és fesztiválokat tekintve. Mondhatni modern változatnak számít a kézműves sör, ami egy igazán feltörekvő újítás lévén, csupán az utóbbi időben bontakozott ki. Azonban még sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit takar ez a fogalom.

Lényegében a kézműves sör egy teljesen egyedi recept alapján készül, ami száz százalékban a sörfőzőmester találmánya. Általánosságban a kisüzemi gyártásra asszociálunk, azonban ez közel sincs így. Már ezek a fajta italok is készülhetnek legalább olyan léptékben, mint mondjuk a jól ismert Borsodi, esetleg a Soproni. A különféle fesztiválokat szinte azonnal meghódította ez az ital a különleges ízeivel.

Általában a gyümölcs ízesítésű kézműves sörök a legkedveltebbek, ráadásul gyakran találkozhatunk olyan kombinációkkal, mint a gyömbéres cseresznyés, a szilvás fahéjas és még sorolhatnánk. Az utóbbi időben pedig a kézműves sör kezd befutni a webshopokra és az italüzletekbe egyaránt. Amennyiben Ön is szívesen megkóstolná ezt a fantasztikus nedűt, akkor a Fehér Nyúl, a Hoptop, a Mad Scientist, a Szent András és a Horizont példányok közül érdemes válogatnia.