Mikor fontos a radiátor tisztítás?

radiátor tisztítás

radiátor tisztítás

Amennyiben a fűtésrendszer teljesítménye az utóbbi időben hagy némi kívánnivalót maga után, nem feltétlenül meghibásodásra kell először gondolnunk. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy a radiátorok belsejében felgyülemlett, korrózióból eredő vasiszap állja el a fűtővíz útját, így az nem tud megfelelően keringeni a rendszerben.

Ha ezt tapasztaljuk, kézenfekvő megoldás lehet a radiátor tisztítás. A szakember által végzett fűtési rendszer átmosás révén a fűtésteljesítmény újra az eredeti lehet. A rendszeres radiátor tisztítás mellett szól az a tény is, hogy a lerakódott szennyeződések eltávolítása megakadályozza a kazán esetleges, idő előtti meghibásodását, tehát garantálja a hosszú élettartamot és üzembiztos működést.

Kazáncsere esetén gyártói előírás szabályozza az új berendezés beszerelése előtti fűtésrendszer átmosását, ellenkező esetben a garanciális javítás is érvényét veszítheti. Az adalékanyagokkal végzett tisztítás nem utolsó sorban védi a fűtésrendszert a korróziótól és egyéb károsító vegyi folyamatoktól.

Gyors segítség lehet a gázszerviz Budapest területén belül

A gázkészülékek biztonságos üzemeltetésére kiemelkedően fontos kellő figyelmet fordítani. A gázszerelő elsődleges feladata a biztonságos üzemeltetés feltételeinek megteremtése. A gyakorta előforduló gázbalesetek túlnyomó része a biztonsági előírások elmulasztásából adódik, amely a rendszeres, gázszerelő által végzett ellenőrzéssel kiküszöbölhető lenne.

Az esetlegesen felmerülő hibajelenségek lehető legrövidebb időn belüli megszüntetése szintén a gázszerelő feladata, amelyhez szakértő hátteret biztosít a gázszerviz Budapest területén belül. A Zonagáz Gázszerelő Gyorsszolgálat sürgős esetben díjtalan kiszállással áll az ügyfelek rendelkezésére.

A 20 éves tapasztalattal rendelkező, szakképzett gázszerelő csapatból álló gázszerviz Budapest és Pest megye területén vállalja minden típusú gázkészülék javítását, cseréjét, karbantartását. A gyorsszolgálat vészhelyzet esetén hétvégén és ünnepnapokon is elérhető, és írásos garanciát biztosít minden általuk végzett munkálatra és beépített alkatrészre.