Mire figyeljünk a hidegburkolat kiválasztásakor?

Hidegburkolat

Hidegburkolat

Legyen szó a fürdőszobáról vagy más helyiségekről, a megfelelő járólap, illetve csempe megvásárlása során több tényezőre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Noha a hidegburkolat lerakása egyszerű műveletnek tűnik, sok esetben akkor járunk jobban, ha szakemberre bízzuk a feladatot. Akárhogy is döntünk ez ügyben, elkerülhetetlen, hogy kellő odafigyelés előzze meg a munkálatokat.

Első körben a legfontosabb a szükséges mennyiségű hidegburkolat precíz kiszámítása. Úgy kalkuláljunk, miszerint a vágás mindig veszteséggel jár, ezért a kimért adagnál legalább 10 százalékkal többre lesz szükség. Arra is ügyeljünk, hogyha tehetjük, akkor mindenképpen egyszerre és lehetőleg egy helyről vegyük meg az egészet.

Ez azért lényeges, mert az eltérő időszakban készült tételek mind színükben, mind pedig vastagságukban mutathatnak minimális eltérést. A hidegburkolat alapos ellenőrzése éppen emiatt mindig beépítés előtt történjen, így ugyanis még könnyedén érvényesíthetjük a jótállást. Utólag erre már nincs túl sok esélyünk.