Mit is jelent pontosan a mofetta?

mofetta

Mofetta

A gyógyfürdők számtalan előnnyel rendelkeznek, ezért is kedvelik azt oly sokan. Annak érdekében, hogy hozzájusson a gyógyfürdőhöz, utaznia kell, ugyanis az helyhez kötött. Napjainkban, a mofetta a kényelmes otthonában is elérhető. A természetben vulkanikus utótevékenységként jelenik meg, ami leginkább szén-dioxidból álló gázfeltörést jelent. Amennyiben ez a jelenség forrással találkozik, úgy borvíz keletkezik. A mofetta igen népszerű Székelyföldön, ahol temérdek gyógyfürdő található.

Napjainkban már olyannyira fejlett a tudomány, hogy lehetővé teszi eme hatásnak az elérését utazás nélkül. Amennyiben újra vissza szeretné kapni a fiatalos lábait, akkor nem kell egészen a Hargitáig mennie, ahol megmártózhat az eltérő gyógyvizekben. Bárki otthonában megteremthető a mofetta jelenség, mégpedig a különböző pezsgőkristályokkal. Ezáltal megspórolhatja az utazást, mind időben, mind pedig a költségek terén. Valójában ez egy roppant speciális lábfürdő, ami egyszerre költséghatékony és kényelmes megoldás.

Az érszűkület lábon igen elterjedt

Ezért érdemes tenni ellene, hogy visszakapja a csinos lábait, amelyek többé már nem okoznak fájdalmat. Sajnos kialakulhat az érszűkület láb tájékon, hiszen az alsó végtagokban szokott leginkább megjelenni. Természetesen az egész szervezetre kiterjedhet az érelmeszesedés, azonban a vér turbulens áramlása leginkább a lábakon jelentkezik. Ennek számos oka van, de leginkább a zsíros ételek okozhatják. Az érszűkület lábon előfordulhat még magas vérnyomás miatt is. Mivel állandó nyomás alatt vannak az erek, azoknak a falain apró repedések jelentkezhetnek.

A dohányzás hasonló kárt okozhat az emberi szervezetben, ezért feltétlenül érdemes azt elkerülni. Az érszűkület lábon keletkezhet még a mozgásszegény életmód miatt is. Ezáltal lassul a keringés és nagyobb esély van az érelmeszesedés kialakulásához. A cukorbetegség hasonló gondokat eredményezhet, mert a magas vércukorszint az erek falát károsíthatja. Tenni kell tehát az egészséges életmódért, a tüneteket pedig érdemes kezelni a pezsgőkristályokkal.