Nemcsak a magyarok kedvence az Unicum

Mindegy, hogy egyszerű kocsmában, elegáns koktélbárban vagy a turistákkal zsúfolt romkocsmák egyikében találjuk magunkat, az ország ivóhelyszínei egy dologban egyformák.

A csapos az éjszaka folyamán számtalanszor nyúl ugyanazért a jellegzetes, kerek hasú üvegért. A benne lévő borostyán színű folyadék, az Unicum a XVIII. század végéig visszanyúló gyökerekkel rendelkezik és az egyik legtiszteltebb nemzeti ital hazánkban.

A másik nagy kedvenchez, a pálinkához hasonlóan, az Unicumot is főleg aperitifként vagy emésztést segítőként, feles formájában fogyasztják. A Zwack italgyártó cég által előállított likőr több mint 40 gyógynövény és fűszer tölgyfában érlelt titkos keverékéből áll. A Jägermeisternél testesebb és sűrűbb, kesernyés Unicumot finom fenyőfás, eukaliptuszos jegyek fűszerezik, valóban egyedi ízvilágú és minden korttyal egyre kellemesebbé válik.

Aki először próbálja ki a keserédes Unicumot, jó ha tudja, hogy elsőre nem könnyű élvezni, de amikor átlépjük ezt a határt, a kedvencünkké válik.