Szórófej többféle kivitelben

szórófej

szórófej

Napjainkban már egyre több családi kert vízellátását automata öntözőrendszerrel oldják meg. A locsolórendszer legfontosabb eleme a szórófej, mivel a közvetlen víz kibocsájtásért felelős. Elsősorban a gyep öntözésére szolgál és a zónák csőhálózatára van felszerelve.

A helyes megválasztása nagyon lényeges mozzanata a locsolórendszer tervezésnek, mivel meghatározó szerepe van a berendezés működésében és hatékonyságában. A kiválasztását nagymértékben befolyásoló tényező a terület tagoltsága és a mérete.

Ennek fényében egyértelmű, hogy többféle szórófej típus létezik. A spray változatok kifejezetten tagolt területeken használatosak vagy ott, ahol a távolságok jellemzően 5 méteren belül vannak. A rotoros fajták a nagyobb, általában gyepes területek öntözésére a legalkalmasabbak.

A rotátor fúvókával szerelt szórófejek pedig ötvözik a spray és a rotoros együttes előnyeit, amiből egy harmadik szóráskép alakul ki. A profin felszerelt fizikai vagy online szakboltokban ezek mindegyike megtalálható.

Az automata öntöző vezérlő helyes megválasztása szintén hozzájárul a locsolórendszer kifogástalan működéséhez

Az automata öntözőrendszerek komplex berendezések, amelyeknek minden eleme jól kell igazodjon az ellátandó feladataihoz. Az automata öntöző vezérlő minősége és milyensége ezért szintén fontos szerepet játszik a locsolórendszer hatékony kialakításában. A más néven öntöző automatika ugyanis az öntözőberendezés elméje és irányítója.

A felhasználásának és a természeti körülményeknek megfelelően, többféle tudással és kivitelben megtalálható. Az automata öntöző vezérlő nyitja és zárja az úgynevezett mágnesszelepeket, amelyek az öntözési zónákba engedik a vizet. A legtöbb típushoz eső-, illetve fagyérzékelő, talajnedvesség-érzékelő, de még mini meteorológiai állomás is csatlakoztatható.

Az esomester.hu webshopban többféle automata öntöző vezérlő megrendelhető, mint a kültéri és beltéri, hálózati vagy elemes, fix vagy moduláris, valamint wifi-s vagy Bluetooth-os változatok. Termékinformációt a weboldalon feltüntetett telefonszámon keresztül lehet igényelni.