Tépőzáras csiszolókorong a végső simítások elkészítéséhez

csiszolókorong

Csiszolókorong

A különféle felületek előkészítése nem mindig egyszerű feladat, amikor felújításról van szó, de ez minden esetben elkerülhetetlen. A régi bevonatokat alaposan el kell távolítani, mert csak így lehet eredményesen dolgozni az alapfelületekre. A tépőzáras csiszolókorong mellett, ehhez kaphatóak kifejezetten erős acélvázzal ellátott tárcsák, amik nemcsak a puhább, hanem a kimondottan kemény betonnal és kövekkel is megbirkóznak.

Általában, a különféle eszközök alkalmazásának megvan a maga a sora. Először jönnek az igazán kiemelkedő teljesítményre képes termékek, majd a lágyabb utómunkálatokat végző polírozó korong kerül előtérbe. Lássuk akkor kicsit pontosabban, hogy mikor, mire van szükségünk!

Tépőzáras csiszolókorong a letört élek és karcok megmunkálására

A professzionális burkolás elvégzésekor gyakran előfordul, hogy nem elég egyszerűen csak lerakni a csempelapokat, hanem azokat utólag alakítani kell. Legyenek azok élek vagy hegyes sarkok, amiket muszáj lekerekíteni, a TLS VULCAN gyémánt polírozó- és csiszolókorong egyértelműen alapos munkát végez. Ez a kiegészítő kiválóan használható száraz és vizes körülmények között.

A hátoldala tépőzáras és ilyen formában csatlakozik az ellendarabjához, ami a sarokcsiszolóra kerül felfogatásra. A csiszolókorong bevetésével, az éleken túl, az esetleges karcokat is könnyedén el lehet tüntetni. Ha véletlenül letörik egy kisebb darab a burkolatból, esetleg egyedi felületeket kell megformázni, akkor mindenképpen megéri ezzel a termékkel dolgozni.

Nagyon kedvező ár-érték aránnyal rendelkezik, valamint az élettartama is kimagasló. Az ajánlott fordulatszám a csiszolókorong optimális teljesítményének biztosításához 2500 RPM. Kényelmesen használható minden helyzetben, így nem fog csalódást okozni. Hozzuk ki belőle a maximumot! Persze nem ez az egyetlen ilyen jellegű polírozó korong, amit sikerrel lehet alkalmazni, ugyanis a TLS kínálatában még vannak bőven termékek, amikre megéri költeni.

A szivacstányér és a TLS ANGRY BEE tépőzáras csiszolókorong

Mielőtt még a tépőzáras csiszolókorong kerülne a középpontba, foglalkozzunk kicsit az ellendarabbal is! Ez az a tartószerkezet, ami közvetlenül csatlakoztatható a sarokcsiszolóhoz, M14 menetes kapcsolattal. Ennél nagyon fontos az erős, de mégis rugalmas tartás, hogy a felületekhez igazodni tudjon. Anyaga általában kihabosított műanyag, ami kimondottan hajlékony és nehezen törik.

Erre illeszthető fel a tépőzáras csiszolókorong, ez esetben a TLS ANGRY BEE. Ez a TLS VULCAN testvérével ellentétben, kimondottan száraz használatra lett optimalizálva. Nem véletlen a „mérges dongó” elnevezés, ugyanis különféle fordulatszámokon tudja végezni a dolgát a polírozó korong és mindezt 10 lépcsős kialakításban teszi. Egy igazán komplex megoldás, amivel öröm együtt dolgozni.

Tépőzáras csiszolókorong többféle szemcseméretben

A tépőzáras csiszolókorong esetében mindig meghatározó a pontos szemcseméret. Ez fogja eldönteni, hogy mennyire durva vagy finom munkát végez az eszköz. A TLS ANGRY BEE esetében ezek lehetnek: #30, #50, #100, #200, #400, #800, #1000, #1500, #3000. Ez a széles felhozatal egyértelműen mutatja, hogy a tépőzáras csiszolókorong számos területen vethető be nagy sikerrel.

A felületek előkészítésétől a végső csiszolásig, esetleg utólagos felújításokig, bármikor előtérbe kerülhet. A természetes kövek, mint a gránit, márvány, nagy kopásállósággal rendelkeznek, de a rendszeres taposás az évek alatt mégis meglátszik rajtuk. Ilyenkor az eredeti fényük visszanyeréséhez bőven elég a polírozó korong munkára fogása és néhány óra munkát követően, a felület úgy fog festeni, mintha most lett volna lerakva.

A polírozó korong okos kiválasztása

Már az eddigi felsorolt típusokból is jól látszik, hogy polírozó korong van többféle. A kiválasztásnál érdemes mindig odafigyelni a részletekre, például ilyen lehet az alkalmazási körülmények. A TLS COPPER tépőzáras csiszolókorong, ami rézkötést tartalmaz, csak vizes körülmények között vethető be.

Ha pedig száraz környezetben akarunk dolgozni, akkor egyértelműen a TLS ANGRY BEE az, amire megéri költenünk. Csak a gyakorlati alkalmazás után mondhatunk egyértelmű véleményt a tapasztalatokról, ezért bátran próbáljunk ki több polírozó korong típust, hogy megtaláljuk azt, amivel igazán optimális hatást érünk el!”