5W 40 motorolaj, az optimális megoldás

5W40 motorolaj

5W40 motorolaj

Minden autónak szüksége van motorolajra, ez nem vitás. Választható például a kitűnő 5W40 motorolaj, de mire utalnak a számok és betűk, a különféle jelzések, leírások az olajok csomagolásán? Mert ugye nem mindegy, hogy milyet választunk az autónkhoz. Az 5W40 motorolaj meghatározás a viszkozitásról informálja a vásárlót.

Ez azt jelöli, milyen súrlódása van az olajnak télen és milyen nyáron. A W betű az angol winter szóra utal. A kisebb szám a hidegben mutatott viszkozitásra, a nagyobb szám a meleg olaj súrlódását mutatja. Kínálatunkban az Elf Evolution magas minőségű 5W40 motorolaj is jelen van.

Természetesen a folyadéksúrlódás mellett, más fontos információk is olvashatóak a termékek csomagolásán, ezeket nem árt áttanulmányozni, hiszen a gyártók igen szigorúan előírják, milyen kenőanyag kell az általuk tervezett autóhoz. Azt pedig ne feledjük, minél jobban eltaláljuk a megfelelő kenőanyagot a jármű megóvására, annál kevesebbet kell a szervizbe látogatni, mert a rendszer „olajozottan működik” majd.