A Bakony kincse a Cornus pálinka

Cornus pálinka

Cornus pálinka

Magyarország a minőségi pálinkák földje. Mindezt bizonyítja, hogy évszázadok óta emberek ezrei főzik saját alkoholos italaikat, illetve számtalan hazai brand a legmagasabb színvonalat nyújtja a termékeivel. Remek példa itt a Cornus pálinka, amelyiknek mindegyik fajtája tartogat valami egyedülállót.

A Bakonyra gondolva sokaknak a finom borok, a gyönyörű táj, a nagy kirándulások és felejthetetlen túrázások jutnak az eszébe. De nem szabad elfelejteni, hogy az egyedi párlatok nagy része is erről a területről származik. A Bakony nyugati lábánál több mint egy évtizede működik a Somló Spirit Pálinkaház.

Az itt dolgozó szakemberek legfontosabb feladata, hogy a környékbeli borászat hagyományát kiegészítsék a pálinkafőzés honosításával. A Cornus pálinka névnek az ihletője a som latin megfelelője. Érdekességként meg kell jegyezni, hogy a somfa virágának a látványa felejthetetlen élményt nyújt, a termékek fogyasztása során pedig, ezt az élményt szeretnék átadni mindenkinek.

Az elmúlt évek alatt egyre többen zárták a szívükbe országszerte a párlatok valamennyi típusát. A minőségi alapanyagokból készült Cornus pálinka mindenkinek tartogat egy kellemes meglepetést. Aki még nem próbálta, bármikor megteheti, köszönhetően az italneked.hu bő felhozatalának.

A festői környezetben megteremtetett, a természetességre törekvő főzde nem véletlenül lopta be magát a pálinkakedvelők szívébe. A készítés során nem csupán a hagyományokról szól minden, hanem a meglévő tudás gyarapítása és fejlődése. A cél a legkorszerűbb technológiával, energiatakarékos- és környezetbarát módon történő pálinkafőzés.