Költöztetés: legfontosabb tudnivalók

költöztetés

költöztetés

Hazánkban rengeteg cég tevékenykedik ezen a területen. Ahhoz, hogy a költöztetés minden téren megfelelő legyen, az ügyfél kell megkeresse a számára ideális vállalatot. Rögtön le kell szögezni, hogy nem szabad csak az ár alapján dönteni. Hiába a munkadíj a legfontosabb tényező a kliensek körében, ennél jóval mélyebbre kell ásni, ha a cél a kiváló végeredmény.

Melyek hát azok a szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a választás előtt? A szolgáltatás díjának értelmezése és a végső összeg kiszámítása. Így elkerülhetők a váratlan meglepetések a munka befejeztével. Fontos odafigyelni még az árajánlatban szereplő szolgáltatások milyenségére, illetve a költözés időpontjának a rugalmasságára is.

Ha a kuncsaft akkor tud költözni, amikor csak szeretne, illetve az ajánlatban minden fontos szolgáltatás helyet kap, nagy a valószínűsége annak, hogy minden jól alakul majd. Sohasem szabad megfeledkezni az anyagi felelősségvállalásáról sem. A költöztető cégnek a a szállítandó ingóságokra garanciát kell vállalnia.

Ha valamit eltörnek a munkatársak a cipekedés vagy pakolás közben, akkor a vállalat kötelezően ki kell fizesse annak az értékét. A költöztetés sikere tehát nem csupán az ártól függ. Az árképzések gyakran olyan bonyolultak, hogy azok megannyi rejtett költséget tartalmaznak, így sokszor a fizetés alkalmával fog az ember szembesülni a kellemetlenségekkel.

Mitől függnek a költöztetés árak?

Az ár kielemzésekor nem maradhat ki a kapott minőség megfigyelése sem. Természetesen a legfontosabbak a reális költöztetés árak és a kiadott összegért kapott minőség, érték. Senki sem akar túl sokat fizetni egy olyan szolgáltatásért, amelyik nem éri meg a pénzét. Kétszeresen igaz ez a költözés során, hiszen mégiscsak értékes tárgyak szállításáról, kezeléséről van szó.

A legtöbb esetben a végső összeg attól függ, hogy milyen mennyiségű és típusú eszközt kell költöztetni, honnan hova történik a szállítás, illetve hány személy veszt részt majd a munkában. Sok vállalatnál például a sofőr is benne van az alap árajánlatban, míg sok helyen az ő munkáját külön kell megfizetni. A fent említettekhez hozzátartozik még az óradíj is.

Általában mindenért meg van egy minimálisan fizetendő összeg, a többi pedig ehhez kerül hozzáadásra. Csakis az a vállalkozás jöhet szóba, amelyiknél a költöztetés árak korrektek, illetve amelyik pontosan betartja az árajánlatban szereplőket. Az egyik legrosszabb szituáció, természetesen az értéktárgyak eltünésén és eltörésén kívül, ami a kuncsaft szemszögéből történhet, az a rejtett költségek felbukkanása a munka befejeztével.