A hajbeültetés tartós megoldást jelent

hajbeültetés

Hajbeültetés

Beállítottságtól függően többé-kevésbé, de valamennyire mindenki közérzetét befolyásolja hajának elvesztése, illetve gyérülése. Többek közt ennek is tudható be, hogy a hajbeültetés egyre elterjedtebbé vált, hiszen a legeredményesebb módszernek tekinthető. A hajszálak ritkulása sajnos sokakat érint és elsősorban a férfiak esetében szembeötlő a mértéke. Az okok többnyire genetikai és hormonális eredetűek, emiatt pedig a folyamat maximum némiképp lassítható, de megállítani, vagy visszafordítani a tudomány jelenlegi állása szerint lehetetlen.

Az elmúlt évtizedekben számtalan módszer látott napvilágot, a színező poroktól kezdve egészen a póthajakig bezárólag, ám minddel van egy közös probléma. Mégpedig, hogy egyik sem nyújt végleges eredményt, azt ugyanis csak a hajbeültetés segítségével érhetjük el. Tudniillik a fej oldalsó részén, illetve a tarkón található hajszálak tüszői nem érzékenyek a DHT hormonra, így az innen vett szálak biztonsággal áthelyezhetők. A művelet ugyanakkor gondos előkészítést és nagyfokú precizitást kíván.

Első körben a kopaszodás mértékének és pozíciójának figyelembevételével megállapításra kerül, mekkora mennyiség áthelyezésére van szükség. Az alapos konzultáció és a különféle vizsgálatok után következhet a hajbeültetés, ami jellemzően egyetlen nap alatt elvégezhető. A műtét a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes, a folyamatot pedig a beiktatott pihenők teszik könnyebbé. Az operációt követően rendkívül fontos, hogy pontosan kövessük a kapott utasításokat és betartsunk minden óvintézkedést.

Kiemelt figyelmet kell fordítani a higiéniai előírásokra, ezzel ugyanis megelőzhetjük az esetleges szövődmények kialakulását. A hajbeültetés után tartózkodjunk a komolyabb fizikai igénybevételt jelentő feladatoktól és kerüljük a közvetlen napfényt is. Tartsuk szem előtt, hogy a fejbőr érintett területe rendkívül érzékeny, ezért gondos odafigyelésre van szükség. Az előírt kontrollvizsgálatokon feltétlenül vegyünk részt, hiszen csak így lehetünk biztosak a folyamat sikerességében.