A légkondi tisztítás fontossága egészségünk szempontjából

légkondi tisztítás

légkondi tisztítás

Ha az otthonunkban, irodánkban hűtésre és/vagy fűtésre klímaberendezést használunk, gondoskodni kell a készülék rendszeres karbantartásáról, tisztításáról. Ellenkező esetben az elhanyagolt klíma légúti megbetegedéseket, allergiát, sőt, bizonyos kórokozók elszaporodásának következtében atípusos tüdőgyulladást is okozhat.

A klíma működése közben lecsapódó pára kedvező táptalaj lehet a különféle gombáknak, baktériumoknak és vírusoknak, amelyek a levegőbe kerülve megbetegedéseket és kellemetlen szagokat idézhetnek elő. A rendszeres légkondi tisztítás megelőzheti a bajt, így érdemes odafigyelnünk a klímánk évente kétszeri belső és külső egységének szakszerű fertőtlenítésére.

Az egyszerűbb légkondi tisztítás házilag is elvégezhető a szűrők vízzel való átmosásával, amely a levegő megfelelő áramlását garantálja ugyan, de nem helyettesíti a vegyszeres klíma tisztítást, amellyel a kórokozók elpusztíthatók a készülék belsejében. Amellett, hogy a légkondi tisztítással óvjuk a magunk és a családtagjaink egészségét, a rendszeres karbantartással növelhető a klíma élettartama is.

Gree split klíma széles termékválasztéka elérhető

A Gree a világ piacvezető klímagyártója, amely a biztosított jó ár/érték aránynak, a megbízható szervízháttérnek és a 10 éves kiterjesztett garanciának köszönhető. Változatos termékpalettájukkal (belépő szintű, design, fűtésre optimalizált és multi split klímák) képviseltetik magukat a piacon, amiknek a különböző típusai elérhetők a klimamedical.hu weboldal kínálatában is.

A Gree split klíma széles választéka megtalálható kedvező áron már a belépő szintű modellektől, amelyek különféle teljesítménnyel is elérhetőek, számos kényelmi funkcióval felszerelve.

A következő szintet a téliesített klímák képviselik, amelyek fűtésre is alkalmazhatók, és bár nem a leghalkabb működésű berendezések, a kedvező áruk miatt igen kedveltek. A Gree split klíma család fűtésre optimalizált modellje a Gree Amber Royal, amely hűtés és fűtés tekintetében is rendkívül hatékony, kedvező A+++-os energiaosztállyal rendelkezik.