A napelem rendszer egyre elterjedtebb

napelem rendszer

napelem rendszer

Mivel a közüzemi díjak rohamosan emelkednek, ezért egyre több emberben felmerül a kérdés, hogyan lenne a legokosabb az energiahálózatról való leválás. A napelem rendszer kiépítésével elfelejtheti a villanyszámlát. Környezetbarát, valamint gazdaságos megoldást kínál a szükséges villamos energia megteremtésére. Érdemes megemlíteni, hogy minél terjedelmesebb egy egység, annál gyorsabb megtérülésre számíthat. Hazánk területe kiváló adottságokkal rendelkezik a napenergia hasznosításához.

A napsütéses órák száma eléri, sőt, meg is haladja a 2000-t. A napelem rendszer működtetésével soha nem lesz probléma, hiszen az energiaforrás kimeríthetetlen. Az üzemelése során nem történik szén-dioxid kibocsájtás, így óvja a környezetet. További előnye, hogy egyszerűen telepíthető. Egyszeri befektetésnek nevezhető, hiszen a karbantartása minimális költséggel jár. Az élettartama rendkívül hosszú, így akár generációkon keresztül biztosíthatja a kellő energiát. A napelem rendszer kitűnően bírja a szélsőséges időjárási viszonyokat. Ez az egység teszi lehetővé, hogy a napfény villamos energiává alakuljon. A szilíciumkristályos napelem panel igencsak közkedvelt a felhasználók körében. Cellákból épül fel, amelyek két eltérő, azonban egymással szorosan összekapcsolódó vékony rétegű félvezetőt tartalmaznak. Ezek általában szilíciumból készülnek, amiről tudni kell, hogy igazán ellenálló anyag. Ahhoz, hogy hosszú évekig tudja termelni az úgynevezett zöld áramot, erős felépítésűnek kell lennie, amivel a gyártók is tisztában vannak.

A napelem panel termelési garanciája körülbelül 20-25 év között mozog. Tudni kell, hogy ez nem az élettartamát jelöli, hanem a teljesítmény megtartását. Az ára az elmúlt években jelentős mértékben csökkent, ami a meginduló tömegtermelésnek tudható be. A tisztítására érdemes időt szánni, mivel ha nem történik meg, akkor a termelőképessége ingadozhat. Csapadékos időszakban ez nem lényeges, mivel az eső lemossa. A napelem panel különböző teljesítményben szerezhető be, így mindenki megtalálja az ingatlanhoz leginkább megfelelő modellt.