Api Bioxal a méhek védelméért

Api Bioxal

Api Bioxal

A méhészek feladata a méhcsaládok és a kaptárok gondozása, továbbá a méz pergetéssel való kinyerése a lépekből. Ugyanakkor nagyon fontos tevékenység a kórokozók elleni védekezés is, hiszen a különböző betegségek, a vírusok, baktériumok lerövidítik a méhek életét, sőt, egész családok pusztulását is okozhatják.

A varroa atka például a bábok megfertőzésével a deformált szárny vírus és a heveny méh bénulás betegségeket idézi elő. Szerencsére a megfelelő méhészeti gyógyszerek alkalmazásával elkerülhetők, vagy jól kezelhetők a betegségek. A varroa atka ellen az Api Bioxal oldat jó megoldás lehet, alkalmazásával megelőzhető az atka által okozott betegségek kialakulása.

Az Api Bioxal oldatot speciális védő öltözetben, a megfelelő adagban a méh kaptárba kell csurgatni. A kezelés idejét illetően körültekintőnek kell lenni, hiszen nem mindegy, mikor végezzük el azt. Évente maximum kétszer lehet kerülhet sor rá, előnye, hogy bio méhészetek is alkalmazhatják. Az Api Bioxal oldat rendkívül hatékony és biztonságos készítmény, ugyanakkor egyszerűen használható.

Az Api Go segít megőrizni a méhek egészségét

A méhek életére negatív hatással van a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás és a növényvédő szerek használata. Sajnos a méh populációk száma egyre csökken, ezért kifejezetten szükségük van olyan területekre, ahol megfelelő körülmények között, háborítatlanul tudnak élni.

Azonban a kellő szakértelemmel rendelkező méhészetek is sokat tehetnek a méhek egészségéért, például a méhek bélflóráját javító olyan készítmények alkalmazásával, mint az Api Go. Ez a takarmánykiegészítő tartalmaz minden olyan kivonatot és vitamint, amely a hozzájárul a méhek egészségi állapotának javításához, az Api Go viszont a kórokozók fejlődésének kedvezőtlen feltételeket teremt.

Az Api Go nyújtotta ideális körülmények között élő méhek segítik a beporzást és hatékonyabban termelik a mézet. Az Api Go takarmánykiegészítő egész éven át használható, de leginkább a tavaszi és az őszi alkalmazása javasolt. Az Api Go-val érdemes a betegségek megelőzésére összpontosítani, mivel ezzel elkerülhetjük a méhek vagy a méhcsaládok pusztulását.