A Pedelec rövid bemutatása

pedelec

pedelec

Ez az elektromos bicikli első ránézésre nem sokban különbözik a hagyományos társaitól. A pedelec valamivel robosztusabb kinézetű a normál kerékpároknál.

Egyes változatokon jó látható a vázon vagy a csomagtartón az akkumulátor. A súlya jóval nagyobb és az ára is magasabb. Ez nem véletlen, hiszen az elektromos rásegítésnek köszönhetően, gyorsabban és messzebbre juthat el. A bringa legfontosabb alkotóelemei a motor, valamint az akkumulátor. A motor elhelyezését illetően az első vagy a hátsó kerékágyba kerülhet.

Néhány variáción a hajtókarhoz is. A pedelec motorja két típusú lehet, direkt vagy bolygóműves hajtású. Az előbb említett verzió esetén nincs kopóalkatrész, emellett a visszatáplálási képesség is működtethető. A bolygóműves motor fogaskerék segítségével hajt, itt viszont a visszatáplálásra nincs lehetőség.

Az akkumulátor leadási teljesítménye lehet 24, 36 és 48 V. A pedelec bicikli jelentősen megkönnyíti a mindennapi közlekedést, minimális fenntartási költség mellett. Az e-bike egyre népszerűbb Magyarországon.