Az édesburgonya sütése néhány perc alatt

édesburgonya sütése

édesburgonya sütése

A tökéletesen sült édesburgonya az egyik kedvenc köretünk. Könnyű, egyszerűen süthető, tele van vitaminokkal és tápanyagokkal, ezért az édesburgonya sütése olyasvalami, amit érdemes elsajátítani. A tálaláshoz csak kenjük le vajjal, és szórjuk meg sóval, valamint borssal, illetve egy kis fahéj is finomabbá varázsolhatja.

Ki ne szeretné a sült édesburgonyát az őszi és téli hónapokban, amikor kint hideg az idő?! Meleg, laktató, tápláló, és nem is lehetne egyszerűbb elkészíteni. Az édesburgonya sütése néhány perc alatt végbemegy, ráadásul az étel igen sokoldalú – fogyaszthatja köretként egy kis vajjal vagy tálalja BBQ csirkével töltött édesburgonyaként egy kertipartin.

Az étel alapanyaga, a burgonya, gazdag rostforrás (ezért kiválóan támogatja az emésztést), ráadásul tele van vassal, kalciummal, B-vitaminnal, C-vitaminnal és béta-karotinnal, ami egy antioxidáns, ez adja a burgonya élénk narancssárga színét. Az édesburgonya sütése előtt mindenképp le kell öblíteni a zöldséget, hiszen ami az üzletekben van, biztosan nem tiszta.

Annak érdekében, hogy ne kerüljön szennyeződés az ételbe az édesburgonya sütésekor, ügyeljen arra, hogy alaposan dörzsölje át őket. Az étel hőt és gőzt termel, tehát annak elkerülése érdekében, hogy  szétrepedjen, minden darabot meg kell szúrni néhányszor, hogy a levegő tudjon távozni, és egyenletesen megsüljön. Az édesburgonyát villával vagy éles késsel 4-5 alkalommal szúrhatja meg és süsse őket sütőben. Az édesburgonya sütése során helyezze egy tepsire, és süsse körülbelül egy órán át, 200 fokon.