A töretlen sikerű Tátra Tea

Tátra Tea

Tátra Tea

A Magas-Tátra hegyein élő emberek között szokás volt az újonnan érkezőt meleg teával kínálni. A hideg ellen védekeztek vele. Idővel a forró italhoz gyógynövényekből készült likőrt kevertek és így született meg, a ma már igen népszerű Tátra Tea. A termoszra emlékeztető egyedi üvegben kapható szeszesital ma már számos variánsban kapható, különböző nagyságú alkoholtartalommal.

A legtöbbek által vásárolt ma is az eredeti, Original elnevezést kapott Tátra Tea, ami feketeteából készül málnakivonattal. 52%-os alkoholtartalmával az egyik legerősebb változat. A könnyedebb italokat kedvelőknek a Coconut ajánlott, ami fehérteával és kókuszdió kivonattal készül.

Igen népszerűek a gyógynövényes széria tagjai is, például a Herbal Tea Digestif Tátra Tea. Több mint 30 féle gyógynövényt tartalmaz, ellenben hozzáadott cukrot nem. Mazsola, füge és stevia adja az édességét. Gyulladáscsökkentő gyógynövények is vannak benne, mint a máriatövis, a bodzavirág és a cickafark. A márka számos nemzetközi díjjal büszkélkedhet.