Állatos játékok a kis felfedezőknek

állatos játékok

állatos játékok

Az egyes szórakoztató készletek önmagukban nagyon hasznos eszközként szolgálnak a fejlődéshez. Amennyiben ezek olyan állatos játékok, amelyek tudják, hogyan kell valami érdekeset csinálni, akkor az előnyök száma jelentősen megnő. A különböző zenélő modellek segítik a ritmusérzék és a jó hallás fejlesztését.

A fényhatásokkal rendelkező termékek stimulálják a vizuális memóriát. Azok az állatos játékok pedig, amelyek énekelnek, mesét vagy verset mondanak, sétálnak vagy táncolnak, nemcsak hozzájárulnak a kicsik látókörének szélesítéséhez, hanem növelik a érdeklődésüket a körülöttük lévő világ megismerése iránt. Egyes termékek még a hangra vagy az érintésre is reagálhatnak.

Melyik kis lurkónak ne tetszene egy ilyen valósághű állat? De az egyik legfontosabb előnyük mégis a gyermekkori félelmek leküzdése. Hiszen a kis természettudósok már sokat tudnak a különböző állatokról, de öntudatlanul félnek a nagy fajoktól. Az állatos játékok révén megérthetik, hogy a vadon élő ragadozók miként élnek és milyen felelősséggel kell bánni a háziállatokkal.