Api Life Var impregnált csík varroa atka ellen

Api Life Var impregnált csík

Api Life Var impregnált csík

A méhek kártevői ellen olykor állatgyógyászati készítmények alkalmazásához kell folyamodni. Az Api Life Var impregnált csík a mézelő méhek varroózisának kezelésére alkalmas készítmény. A természetes hatóanyagokat tartalmazó párologtató lapok formájában kapható szer egyrészt a méhfajok Varroa Jacobsoni fertőzöttségének kezelésére szolgál, másrészt pedig megelőző gyógymódként is alkalmazható. Bátran használható a bioméhészetekben is, mivel ebben 4 illóolaj egyesített keveréke fejti ki a hatását.

Az Api Life Var impregnált csík használatával kapcsolatosan néhány ellenjavallat is ismert. Nem alkalmazható mézhordás idején, valamint abban az esetben, ha a nappali csúcshőmérséklet meghaladja a 30 Celsius fokot. Legfeljebb enyhe mellékhatása lehet, miszerint az alkalmazást követő néhány napon át a méhcsaládoknál esetleg enyhe izgalom, ingerültség jelentkezhet. Az Api Life Var impregnált csík hatékonyan használható különböző éghajlati viszonyok között, bármilyen méhészetben. A termékkel kapcsolatosan rezisztencia nem ismert.

A méheknek időnként gyógyszereket is be kell juttatni a kaptárba, mivel a varroa atka gyakran okoz komoly problémákat. Az Api Bioxal törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú állatgyógyszer, ami igazán hatékony eszköz a varroa atka elleni védekezésben. Ez az élősködő kiemelkedően komoly veszélyforrást jelent a méhek számára. Megtapad a méhek testén és a szövetnedveikből táplálkozik.

Kifejezetten káros, hiszen, ha a mézelő méh kolónia nem kap megfelelő segítséget, akkor egyszerűen legyengülnek és elpusztulnak. Az Api Bioxal nagyon hatékony a kártevők ellen, ugyanakkor biztonságos a méhész, a méhek és valamennyi termék (méz, viasz, virágpor) vonatkozásában. Bármilyen méhészetben, így a bioméhészetekben is nyugodtan alkalmazható. Az Api Bioxal pontos adagolást is biztosít a családszám ismeretében és szobahőmérsékleten könnyen feloldódik cukorszirup-oldatban. A kedvező hatású, teljesen biztonságos állatgyógyászati készítmény megrendelhető az erista.hu webáruházból.