Az összecsukható kerékpár előnyeiről mindent

Praktikus kerékpárok

Praktikus kerékpárok

Csupán néhány évvel ezelőtt volt, amikor a bicikli gyártók előrukkoltak az úgynevezett folding bike modellel. Az eszköz magyar neve összecsukható kerékpár és ahogy a név is sejteti, egy igen praktikus szerkezetről van szó. A megjelenésekor sokan csak nevettek rajta, hiszen már a külső jegyeiben is jelentős eltérés mutatkozik a normál biciklikhez képest, azonban a szkeptikusoknak elég volt csak kipróbálni a járgányt és az egyből meggyőzött mindenkit a praktikusságáról.

Ezután nem telt el sok idő és igen nagy népszerűségnek kezdett el örvendeni, méghozzá széles körben. Kinek is való az összecsukható kerékpár? Azoknak semmiképpen, akik a hegyi túrázást és a nehezebb terepeket kedvelik, ugyanis a kialakítása nem teszi lehetővé a biztonságos közlekedést a fent említett helyeken.

Városban azonban az összecsukható kerékpár az abszolút nyerő! Mivel a váza mindenféle szerszám nélkül is összehajtható, ezért nagyon könnyen szállítható. Ez pedig remek lehetőséget ad mindazoknak, akik már megunták a sétálgatást két tömegközlekedési eszköz között vagy gyorsabban szeretnének egyik állomásról a másikra érni.

Nem beszélve arról, hogy könnyedén elfér az autóban, így akár kiránduláshoz is tökéletes lehet. Ebből következik, hogy az összecsukható kerékpár ideális az olyan lakásokba, ahol csak kisebb hely áll rendelkezésre, ugyanis elfér a szekrényben, de bármilyen más szűk helyen is. Ráadásul az ára igen kedvező és többféle színben, illetve kivitelben kapható. Összefoglalva, az összecsukható kerékpár ideális társa lesz a nagyvárosi életvitelt folytatóknak és nagyban megkönnyíti majd a dolgukat.