Bourbon whiskey különleges aromával és ízzel

bourbon whiskey

bourbon whiskey

A bourbon whiskey az ír és skót bevándorlóknak köszönheti eredetét. Az elsődleges források szerint, az Egyesült Államokban először az 1600-as években pároltak ilyen italt. Az első hivatalos termelést pedig az 1700-as években jegyezték be a Kentucky állambeli Bourbon megyében. Innen ered az amerikai bourbon whiskey neve, amit a világ számos országába exportálnak.

Ennek köszönhetően, idehaza is könnyű és megfizethető megvásárolni. Az amerikai nemzeti ital előállításának technológiája szembetűnően különbözik a scotch előállításának módszereitől. Először is, az alapanyagaként elsősorban kukoricát használnak.

Történelmileg ez a gabona könnyebben hozzáférhető és olcsóbb volt, így lehetővé tette egy meglehetősen jó minőségű termék előállítását. A kedvező ár hozzájárult ahhoz, hogy az ital világszerte népszerűvé vált. Ahhoz, hogy egy italt bourbon whiskey nevet viselhesse, több követelménynek is meg kell felelnie.

Legalább 51%-ban kukoricát kell tartalmaznia, a párlatot legfeljebb 80%-os alkoholtartalommal kell lepárolni és minimum 62,5%-os alkoholtartalommal kell hordókba tölteni az érlelésre. A bourbont legalább 2 évig érlelik új, égetett hordókban.

Ha az érlelési idő 4 évnél rövidebb, a gyártónak a címkén fel kell tüntetnie a korát. Az italt legalább 40%-os alkoholtartalommal palackozzák. Színezékek és ízfokozók használata tilos. A legjobb minőségű bourbon whiskey-t kedvező áron megvásárolhatja az idrinks.hu webáruházban.

A tanácsadók segítenek kiválasztani a személyre szóló vagy ajándékba szánt italt. Itt rendszeresen kedvezményeket és akciókat is kínálnak a vásárlóknak. Csak hívja őket vagy rendeljen a weboldalon és a kedvenc bourbonját az ország bármelyik pontjára kiszállítják!