Cupcake krém vajas alapból

cupcake krém

Voltaképpen a cupcake a muffinra hasonlít, annyival azonban több, hogy kiérdemelt egy saját, külön kategóriát. Jellemzően kisebb, és a cupcake krém révén pedig díszesebb és változatosabb is. Egy színezett, ízesített vajkrémről beszélünk, hiszen a díszítéshez használt krémeket minden esetben vajas alapból készítik.

Sok kritériumnak kell megfeleljen a cupcake krém, akkor a legjobb, ha légies, könnyen formázható, de ugyanakkor megtartja az alakját. Mivel nemcsak dekorációs tárgyat, hanem egy cukrászati műremeket is készítünk, ezért legyen nagyon finom. Nem szabad margarinra cserélni a receptjében szereplő vajmennyiséget, mert akkor teljesen más állagot és ízt kap a krém.

Ha tökéletes eredményt szeretnénk elérni, akkor egyszerűen nem szabad spórolnunk az alapanyaggal. Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb eleme lehet a süteménynek a cupcake krém, ha helyesen készítjük el. Többféle ízesítésben alkotható meg ez a finomság, talán a vaníliás változat a leginkább népszerű, aminek receptjét megtalálhatjuk a receptek.at weboldalon.

Különleges ínyencség a fehércsokis vajkrém

A muffint díszíthetjük csokoládés vajkrémmel is, egyrészt az esztétika, másrészt pedig az íze miatt. Amikor erről van szó, a legtöbb ember a kakaós változatra gondol, azonban a fehércsokis vajkrém gyönyörűen mutat a kakaós sütemény tetején, hiszen egy csodálatos kontrasztot ad.

Mindig jól jön, ha van a receptes gyűjteményünkben egy bármikor bevethető, kiválóan működő alap csokikrém recept. Bármilyen süteményhez használható például a fehércsokis vajkrém is, tehát ennek leírását szintén célszerű belemásolnunk a receptes füzetünkbe. Ez ráadásul valamivel könnyebb is, mint a kakaós krém, sok háziasszony éppen ezért használja gyakrabban.

Az említett weboldalon megtalálható a hozzávalók listája, valamint az elkészítés módja is, lépésről lépésre. Bár itt a kakaós variáns leírása található, ugyanakkor ez alapján elkészíthető a máoks változat is. Ehhez mindössze annyi a dolgunk, hogy a receptben szereplő étcsokoládét fehérre cseréljük, illetve megduplázzuk ennek mennyiségét. Nem ördöngösség a fehércsokis vajkrém elkészítése.