Dohányzás leszoktatás az Ön egészségéért

dohányzás leszoktatás

dohányzás leszoktatás

Ha úgy dönt, hogy felhagy a dohányzással, számos betegség kockázatát csökkenti. Amennyiben nem megy önerőből, a dohányzás leszoktatás segítségével a rákos megbetegedések (például a tüdőrák) körülbelül 1/5-ének kockázatát minimalizálhatja. A szívbetegségek, például a szívroham, a magas vérnyomás, a stroke vagy az erek egyéb betegségeinek kockázata is csökken, ezzel a várható élettartam is nő. Ezen kívül a nemdohányzók tüdeje és hörgői helyreállnak, csökken a légszomj és a krónikus hörghurut, a dohányosok köhögése.

A dohányzás leszoktatás számos egyéb területen is pozitív változást hozhat. A termékenység javul mind a férfiak, mind a nők esetében. Azok a nők, akik abbahagyták ezt a káros szokást, ugyanolyan valószínűséggel esnek újra teherbe, mint a nemdohányzók. Férfiaknál a dohányzás, az esetleges merevedési zavarok mellett, a spermiumok számának, mozgékonyságának és szerkezetének megváltozását okozza. A dohányzás leszoktatás után a sperma minősége és mennyisége ismét javul.

Hogyan működik az agytréner?

Az audiovizuális stimuláció elve, amire az agytréner is épít, a központi idegrendszer speciális vizuális és hangjelzésekkel történő stimulálásán alapul. Ezek a jelek különböző módon befolyásolják az agyat, a fejhallgató által szolgáltatott hangoktól és a LED-maszk által a teljes látómezőn megjelenített fényjelektől függően. Képzelje el egy pislákoló, pattogó tábortűz nyugtató hatását! A megfelelő beállításokkal a berendezés mentális állapotra gyakorolt hatása hasonló, de sokkal erőteljesebb és specifikusabb.

Ezen túlmenően, számos különböző alkalmazási terület létezik. Az audiovizuális stimuláció, ahogy a neve is mutatja, egy stimulációs folyamat. Az agytréner hatása nagyrészt a használat idejére és az azt követő néhány órára korlátozódik. Bár a felhasználási területeken vannak átfedések, az audiovizuális stimulációra nagyrészt a relaxáló hatás jellemző, míg a Biofeedback és a Neurofeedback sokkal specifikusabb lehetőségeket kínál. Mivel gyors, kedvező árú és könnyen használható, ezért különösen vonzóvá teszi.