A szexuálpszichológus segít a pároknak

Szexuálpszichológus

szexuálpszichológus

Azok, akik intim vágyaktól szenvednek, esetleg úgy érzik, hogy nem tudják kielégíteni a párjukat, akkor egy szexuálpszichológus jelentheti a megoldást. A hiedelmekkel ellentétben, egy szexuálpszichológus páros terápiát is alkalmazhat. Természetesen egyéni problémákat is kezel, hiszen az intimitással bárkinek gondja lehet. Bizonyára nagyon sokan vannak, akik jó szexuális életet szeretnének élni, azonban valamilyen lelki akadályba ütköznek. Ezen könnyen lehet segíteni. Ráadásul a szakértők azt mondják, hogy már pár alkalom után is megtörhet a jég. Egy terapeuta mindenképpen bizalmasan kezeli a páciens gondjait.

Néhány alkalom után, valamilyen szintű baráti viszony is kialakulhat, azonban ez csak kliens és orvos kapcsolat lesz, semmi több. A szakember segít megérteni, hogy mi miért történik. Miért nem sikerül jó kapcsolatot felépítenie a párjával? Egy jó és tartós házasság nagyon sokszor múlik a feleken. Nem elég a szeretet, fontos a bizalom, az őszinteség és a kitartás is. Ha bármilyen komolyabb gonddal kell szembenézniük a feleknek, akkor azt kéz a kézben tegyék. Nagyon sokszor a szexuálpszichológus is azt látja, hogy a kapcsolatok azért romlanak meg, mert a felek egyszerűen nem képesek megbeszélni az érzéseiket egymással.

A szexuálpszichológus átsegít a gondokon?

A szakértők úgy gondolják, hogy a jó kapcsolatok nem a rossz testképi hiányosságok miatt alakulnak ki, hanem inkább a viselkedésben és a hiedelmekben keresendő a megoldás kulcsa. Egy szexuálpszichológus elsősorban a tanulmányaira támaszkodik és a különféle terápiás módszerekkel próbálja helyrehozni a felek közötti nézeteltéréseket. Természetesen a tapasztalat és a gyakorlat is nagyon sokat számít, hogyha párkapcsolati nehézségekkel kell szembenéznie a párnak.

A testi élmények felfedezése, ha valamelyik fél megnyílik teljes egészében és elmondja, hogy mi az, amire vágyik, meghozhatja azt a fordulópontot, ami előre tudja lendítheti a párkapcsolatot. A szexuálpszichológus igen sokszor találkozik olyan házaspárokkal, akik között a régen fellángolt tűz alább hagyott az idő múlásával. Ez egyáltalán nem egy visszafordíthatatlan folyamat, hiszen az emberek képesek változtatni a rossz szokásaikon és változni a szerelmük érdekében. Egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember azért is jó megoldás, mert több ezer esetet kísér végig, így a testi és a lelki magatartásra is rálátása lesz. Így magát a tünetet is már a legelején fel tudja ismerni.

Szexuálpszichológus vagy szexuálterapeuta?

Igazából a két szó egy és ugyanazt jelenti, hiszen mind a ketten ugyanazzal a problémakörrel foglalkoznak. A szexuálpszichológus esetén kiemelt témának számít a korai magömlés, a merevedési zavar, mint valós pszichés jelenség, illetve a párok közötti intimitási problémák. Egy szexuálterapeuta is hasonló bajokat próbál megoldani. Vannak úgynevezett pszichodráma csoportok, ezek segítenek megismerni önmagunkat, hogy miként tudnánk megoldani a saját bajainkat segítség nélkül.

Nagyon sok embernek egyébként nem lenne másra szüksége, mint egy mély és őszinte beszélgetésre a kedvesével. Ha mindenki őszinte lenne a párjával, legyen szó intimitásról, a vágyakról vagy más párkapcsolati gondokról, biztosan erősebb lenne a kötelék. Csak sajnos sokan inkább magukba fojtják a véleményüket és hosszú ideig őrlődnek. Ez pedig a lehető legrosszabb megoldás. Egy szexuálpszichológus az esetek többségében, pár alkalom után is megoldást tud találni a problémákra. Azonban előfordul, hogy néhány páciensnek több évig is szüksége lehet terápiára.

Milyen gondokon segít a szexuálpszichológus?

Ha a párkapcsolati dinamika nem megfelelő, illetve a felek közötti viszony sem olyan erős, esetleg idővel megváltozik, akkor szükség lehet egy szakemberre. Azok, akik együtt szeretnének maradni és meg akarják menteni a kapcsolatukat, mindenképpen kérjenek segítséget egy nagy tapasztalattal rendelkező szexuálpszichológus kollégától! Ha megmentené a kapcsolatát, de nem tudja kihez forduljon, akkor a pszichemuhely.hu weboldalra látogasson el!

Olyan remek szakemberrel találkozhat a honlapon, aki sok éve foglalkozik intimitással összefüggő bajokkal. A lelki problémák nagyon sokszor megjelennek testi tünetek formájában is. Természetesen, aki nem ért hozzá, az nem feltétlenül tudja, hogy éppen valamilyen lelki gond kínozza és amiatt van bőrtünete vagy szervi problémája. Segítséget lehet kérni, amikor a férfinak nehézsége adódik az orgazmussal vagy a korai magömléssel. Ez leggyakrabban valamilyen stressz hatás miatt fordulhat elő, hiszen sokszor a túlteljesítési kényszer az, ami miatt az agy kontrollálja a testet.

Hosszabb távon mit csinál a szorongás?

Nem mindenki egyforma, ráadásul az intimitással kapcsolatos gondok megélése is eltérő lehet. Nem mindegy, hogy az adott egyén mekkora lelki teherbírással rendelkezik. A szexuálpszichológus a saját testünk elfogadása és megismerése mellett, segít abban is, hogy a szexuális igényeinket és vágyainkat hatékonyan tudjuk közölni. A legtöbbször azért alakul ki valamilyen fajta szorongás, mert egyszerűen nem tudunk jól és egyértelműen kommunikálni. A kommunikáció hiánya pedig pszichés elváltozásokban nyilvánul meg. Ez pedig teljesen kihat a testi képességeinkre, amit nem szabad hagyni, vagyis minél előbb tenni kell érte.