Nincs lehetetlen, ha az akkus fúrókalapács kéznél van

Az akkus fúrókalapács teljesen átírta az erőviszonyokat a szerszámgépek világában, hiszen ezzel leáldozott a helyhez kötött munkavégzésnek. A HiKOKI számos innovációt vetett be annak érdekében, hogy az akkus fúrókalapács hatékonyságát növelje. De mit várhatunk manapság egy ilyen szerszámgéptől, azon kívül, hogy nem kell a kábelekkel bajlódnunk?

Akkus fúrókalapácsot más gyártótól is be lehet szerezni, de vajon azzal is olyan gördülékeny lesz a munka, mint egy fejlett HiKOKI változattal? Ha sikerül egy kicsit jobban megismernünk ezt a szerszámgépet, illetve azt, hogy milyen tulajdonságokkal lett felvértezve, akkor az előbbi kérdésre egyértelmű választ kaphatunk.

Ebben az esetben is számíthatunk a fúrás, ütvefúrás és vésés funkciókra, ám ami nagy pozitívumnak számít, az a BL szénkefementes motor. Nem melegszik és hosszabb üzemidőt, nagyobb teljesítményt biztosít. A HiKOKI az akkus fúrókalapács modelljeit illetően büszke az RFC technológiájára, ami a csúszókuplungon alapszik. A vezérlő érzékeli, ha elakad a fúrószár, majd leállítja a gépet, miközben a kuplung miatt nem csavarja ki a felhasználója kezét.

Egy ilyen nagyteljesítményű gép esetében ez lényeges biztonsági funkciónak számít. De az LVH rezgéscsillapított markolat is remekül működik a gyakorlatban. Az akkus ütvecsavarozó nem rázza szét a használójának a karját munka közben. Ezt hivatott szolgálni a gépbe épített UVP vibráció elleni rendszer is. Az egyenletes mélységű fúrást az automatika támogatja, mivel az eszköz megjegyzi az előző fúrás idejét, majd ez alapján leállítja a gépet a következő alkalommal. A tiszta munkavégzés érdekében, porgyűjtő egységgel is ellátható, ehhez pedig a fúrószár eltávolítására sincs szükség.