Eljegyzési ajándékok barátoktól, ismerősöktől

eljegyzési ajándékok

Eljegyzési ajándékok

Az eljegyzés az a bizonyos elhatározás, hogy két ember hamarosan összeköti az életét. Általában térdeléssel és gyűrűhúzással kezdődik és egy bőséges étkezéssel, pezsgős partival zárul. Habár ajándékozni inkább csak az esküvőn elvárt, de napjainkban népszerűvé váltak az eljegyzési ajándékok is. Mégis mit szokás ilyen alkalmakkor adni?

Élményt ajándékozni minden alkalommal jó ötlet, így egy kisebb belföldi kiruccanás vagy belépő valamelyik aktuális kiállításra, koncertre, esetleg kellemes fürdőzésre, gasztronómiai kalandra tökéletes választás. Ha nemcsak az utazási szokásaikat ismerjük a párnak, hanem a lakberendezési stílusukban is jártasak vagyunk, eljegyzési ajándékok gyanánt biztosan szeretettel fogadnak majd kiegészítőket a leendő vagy már meglévő közös otthonukba. Lehet az egy dekoratív óra, váza, különleges dísz vagy szobor.

Ha a pár műkedvelő, meglephetjük őket egy kortárs festménnyel vagy ritkaságnak számító könyvvel. Az eljegyzési ajándékok legyenek igényesek és stílusosak, habár egy kis humor is belefér. Eljegyzési ajándékok lehetnek esküvőszervezés terén tudással rendelkező szakemberek ajánlásai, ezzel megkönnyítjük a jegyespárt nagy napjuk megtervezésében.

Nagy segítség lehet az is, ha esküvői sminkeshez állíttatunk ki utalványt vagy más szolgáltatást nézünk, ami segítségül szolgál a nagy napon. Ajándékozni nem elvárás vagy követelmény, inkább egy szép gesztus a közeli hozzátartozóktól, barátoktól. Eljegyzéskor nem népszerű a pénz. A pénzcsokrot, borítékot mellőzzük, azt hagyjuk meg a szülőknek, akik mint minden életeseményen, anyagilag is mindig támogatják a párt.