Feltűnő színekben kapható láthatósági kabát

láthatósági kabát

láthatósági kabát

A munkáltató közvetlen felelőssége, hogy jelző ruházatot biztosítson azoknak a munkavállalóknak, akiknek a tevékenysége a sérülés valószínűségével vagy életveszéllyel jár. A különféle szakmáknak több olyan kategóriája létezik, ahol a láthatósági kabát égetően szükséges.

Idetartoznak az utak javítását, építését és karbantartását végző közúti munkások, valamint a repülő-, a vasút- és az autóipar képviselői, az építőipari szakterületek, az ipari vállalkozások, a bányászat, a fakitermelés és az agráripari komplexumok dolgozói, valamint más alkalmazottak is, akik rossz látási viszonyok között dolgoznak.

A láthatósági kabát relevanciáját könnyű megmagyarázni, mert sötétben a narancssárga, a zöld vagy citrom színű ruházat már messziről látható. Ezért a fényvisszaverő fluoreszkáló csíkokkal ellátott öltözet elengedhetetlen felszerelés sok szakma képviselőjének. A láthatósági kabát anyaga a következő tulajdonságokkal rendelkezik: nem kopik ki a napon, ellenáll az ismételt mosásnak és vízálló bevonattal rendelkezik.