Fémből készült lemez kerítés

lemez kerítés

Lemez kerítés

Azt mondják, hogy a zárószerkezetek gyártásában már nem lehet újat kitalálni. Ezért sok magánház tulajdonosa szívesebben épít fából vagy hálóból készült területhatárolókat. De a szakemberek inkább a lemez kerítés struktúrák telepítését javasolják. Ezek egy szakaszon összeállított elemekből állnak, amelyeknek a szélessége azonos, de a magassága eltérhet. Ez utóbbi körülmény a tervezési jellemzőktől függ. Valamikor az ilyen szerkezetek kizárólag saját kezűleg készültek és egyetlen alapanyaguk a fa volt. Ma viszont már szinte minden térelválasztó lemez kerítésből készül.

Kezdetben ezek a válaszfal típusok az USA-ban voltak általánosak, mint a középosztály nyugodt és virágzó életének szimbólumai. Később azonban fokozatosan elterjedtek Európa és a világ más országaiban is. Eredetileg festett fát használtak a telepítéshez. A fakerítés állandó éves gondozást igényelt, fertőtlenítő eljárások, festés és a sérült lécek pótlása formájában. Ezért idővel a faelemeket fémből készült szakaszok váltották fel. Így alakult ki a ma ismert lemez kerítés.

Nincs hátránya a trapézlemez kerítésnek

Egyes válaszfalak nem képesek megfelelően védeni egy családi házat, hanem inkább díszítőelemként szolgálnak. Ez egyáltalán nincs így a trapézlemez kerítés esetében, ami ma már szinte minden új és régi épület udvarán megtalálható. Az ilyen akadály szerkezet legnépszerűbb alapanyaga a fém. A szakaszok telepítése során, a lemezek között egyenletes rések vannak kialakítva, hogy egy gyönyörűen megtervezett terület jól látható legyen. A trapézlemez kerítésnek vitathatatlan előnyei vannak más terület elválasztókkal szemben.

A fő előnyük a telepítés egyszerűsége, a karbantartás szükségének hiánya és a tartósság, hiszen a megfelelő bevonási technológiával az élettartamuk elérheti az 50 évet is. A lemez kerítés nem rohad, nem korrodálódik, nincs kitéve a szélsőséges hőmérsékletnek és nem veszíti el a színét. A vásárlóknak lehetőségük van egyénileg kiválasztani a számukra megfelelő színt. A trapézlemez kerítés kompatibilis más anyagokkal, aminek eredményeként egyedi kialakítású zárószerkezetek jönnek létre.