Fűszernövények szárítása száraz és sötét helyen

Fűszernövények szárítása

Fűszernövények szárítása

Szeretné hosszabb ideig megőrizni a nyári illatokat és aromákat? Nem tudja, hogy a fűszernövények szárítása milyen technikával végezhető el? Az útmutatónk segít Önnek! Miért érdemes valójában az ízes növényeket szárítani és mi a folyamat lényege? Elsősorban a víz eltávolítására szolgál, hogy a növény hosszabb ideig tárolható legyen. Ez különösen fontos egyes fajták esetében, mivel a fűszernövények szárítása megőrzi az aktivitást és a hatékonyságot, így hosszabb ideig élvezhetőek az egészségre gyakorolt előnyeik.

Az otthoni szárításhoz vékony, egyenletes rétegben helyezzük a növényeket sütőpapírra vagy pamut törölközőre. Ezután tegyük száraz, sötét helyre legalább 10 napra, de lehetőleg 2-3 hétre. A fűszernövényeket zsinórra fűzve is száríthatjuk, száraz és sötét pincében felakasztva. Feltétlenül ügyeljünk arra, hogy ez ne legyen nedves hely. Ellenkező esetben kellemetlen meglepetés érhet minket. Érdekes módon, a fűszernövények szárítása a kertben is történhet. Ne feledjük azonban árnyékban tartani!

Mikor jó ötlet a szabadon álló kád?

A szabadon álló kád a fürdőszobában sok ember álma. Azonban szem előtt kell tartanunk, hogy a készülékek konkrét modelljeinek, funkcióinak és elhelyezésének kiválasztása a négyzetmétertől és a belső tér elrendezésétől függ. Gyakran jobb, ha maradunk a klasszikus beépített fürdőnél. A gudu.hu írása arról ad tippeket, hogyan válasszuk ki a tökéletes fürdőkádat. Ahhoz, hogy egy fürdőkádas fürdőszoba kényelmes legyen, több mint 5 m2-re van szükség, bár természetesen kisebb területet is praktikusan ki lehet használni.

Az egy sorban elhelyezett szaniterek közötti távolságnak a lehető legnagyobbnak kell lennie, de semmiképpen sem lehet kevesebb 20-30 cm-nél. A 70-100 cm távolság teljes mozgásszabadságot biztosít a szerelvények körül, adja hírül a gudu.hu. Ha a fürdőszoba viszonylag kis alapterületű, például 260×260 cm, akkor az egységeket a falak mentén lehet elhelyezni. Ebben az esetben egy szabadon álló kád nem fog működni. A legjobb választás ilyenkor egy beépített téglalap alakú típus lesz, tanácsolja a gudu.hu bejegyzése.