Hűtő tisztítása házi szerrel

hűtő tisztítása

Hűtő tisztítása

Nélkülözhetetlen konyhai gépnek számít a hűtőszekrény és a fagyasztó, hiszen ezekben tartjuk az élelmiszereket, amelyek a család asztalára kerülnek. Azért is fontos a hűtő tisztítása, mert az esetlegesen lehulló ételmaradékok és a belekerülő folyadék kiváló táptalajt biztosítanak a baktériumok és gombák megtelepedéséhez. Ha nem figyelünk kellően oda, akkor a nedvesség hatására még penész is kialakulhat a belsejében.

Évente legalább 2 alkalommal szükséges teljesen kitakarítani a hűtőszekrényt, de gyorsabb tisztítást havonta érdemes elvégezni. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy milyen szerekkel történik a hűtő tisztítása. A vegyszereket tanácsos elfelejtenünk, mivel ezek olyan anyagokat is kibocsájthatnak, amelyek károsak lehetnek az élelmiszerekre. A legjobb, ha ecetet és/vagy szódabikarbónát használunk erre a célra.

Első lépés a hűtőszekrény áramtalanítása, majd kiszedünk belőle minden élelmiszert és eltávolítjuk a polcokat, fiókokat. A kivehető alkatrészeket elmosogatjuk ecetes, szódabikarbónás vízben, ezután megvárjuk, amíg ezek teljesen megszáradnak. Ezt követően jöhet a hűtő tisztítása belül. Az említett szerek kiválóan tisztítanak és a segítségükkel eltávolíthatjuk a kellemetlen szagokat is.

A tökéletes, környezetbarát házi tisztítószer elkészítése nagyon egyszerű, fél liter vízhez hozzákeverünk 1 evőkanál szódabikarbónát, ha akarjuk, akkor tehetünk bele néhány kanál ecetet is. A hűtő tisztítása ezzel a remek házi szerrel a legideálisabb. A külső tisztításhoz nem szabad erős dörzsölő hatású szivacsot alkalmazni, mert az könnyen megsértheti a felületet, elég egy puha kendő is.