Inzulin rezisztenciában is használható a myo inozitol

myo inozitol 

myo inozitol 

A kolin és az inozitol együttesen a sejtmembránok felépítésében játszanak szerepet. A B vitaminokhoz sorolták régebben a myo inozitol alapját képező anyagot. Természetes formában a citrusokban és a teljes gabonákban fordul elő. Minden készítmény fokozott mennyiségben tartalmazza a természetben előforduló anyagokat.

Az emberi fogyasztásra szánt készítmények laboratóriumi módszerekkel készülnek. Elsősorban az inzulin rezisztenciában és a már kialakult cukorbetegségben is használható a myo inozitol.

Ezek az egészségügyi egyensúlytalanságok eredhetnek helytelen táplálkozásból, de a hormonrendszer valamilyen problémájából is. Ilyenkor fontos a mielőbb megkezdett kezelés, hiszen a dolgok ritkán javulnak meg maguktól. Sokan először inkább valamilyen növényi eredetű anyaggal próbálkoznak és nem nyúlnak azonnal a gyógyszerek felé.

Számukra ideális a komplex készítmény formájában kapható myo inozitol, ami egyszerre több területen hat. Azt nem szabad elfelejteni egyetlen táplálékkiegészítő esetében sem, hogy az étkezés és az életmód megváltoztatása elengedhetetlen, hiszen enélkül csak a tabletták szedése kevés.