Ismerkedés az olajfesték világával

olajfesték

olajfesték

A festés az önkifejezés egy csodás módja. Amíg az ember ecsetet nem ragad, nem is tudja, mennyi szépet tud a képzelőereje szülni, amit a vászonra kenhet. Ma már kifejezetten kezdőknek készült készletek is kaphatóak, legyen szó akvarell vagy olajfesték technikáról. Ha festésre adja a fejét, érdemes megismerkednie a módszerrel mielőtt kipróbálja.

Fontos tudni, hogy a művészfestékek alapja a pigment. A választott festék legyen kiváló és magas pigment tartalmú. Egy jó festék jellemzője a tisztasás és fényállóság. Az olajfesték talán kicsit bonyolultabb az akvarell technikánál, de időtállóbbak és az időjárással szemben ellenállóbbak.

Egy minőségi olajfesték sűrű, homogén, száradás után selyemfényű. A páfrányolajjal készült termékek sokkal gyorsabban száradnak a lenolajos festékeknél. Hígításukat terpentinnel vagy festőszerrel ajánlott végezni. Az olajfesték kiváló festőkartonra, festővászonra és alapozott farostlemezre is. A festészet remek hobbi, ha szeretne valami maradandót alkotni. Hagyjon az utókornak valamit magából!