Levegőszűrők a Hiflofiltro kínálatából

levegőszűrők

levegőszűrők

A légszűrő az egyik kulcsfontosságú alkatrész, ami befolyásolja a motorkerékpár teljesítményét. A levegőszűrők nemcsak a motor beszívott levegőjét tisztítják meg, hanem azt is meghatározzák, hogy mennyi oxigén áll rendelkezésre az égéshez.

Ezért mindig ügyeljen arra, hogy kiváló állapotban legyen. A legtöbb raktáron lévő levegőszűrők redősek, papíralapú szűrők. Ez azt jelenti, hogyha piszkosak vagy eldugultak, el kell távolítani és ki kell cserélni. A legtöbb motor esetében a cserét évente egyszer vagy kétszer hajtják végre, de a csere intervallumának meghatározásához követnie kell a karbantartási ütemtervet. Egyes motorkerékpárok szivacsos vagy pamut-géz légszűrővel vannak felszerelve, bár ezeket általában utángyártott alkatrészként szerelik be.

A szivacsos levegőszűrőket megtisztíthatja és egyszer-kétszer újra felhasználhatja. Valójában nagyon valószínű, hogy egy ilyen túléli a motorkerékpár élettartamát. Használatával kevesebb eldobható papírszűrőt küld a szeméttelepekre. A Hiflofiltro márkától kiváló darabokat talál nálunk.