Melyek a koleszterin csökkentő ételek?

koleszterin csökkentő

koleszterin csökkentő

Elsősorban a helytelen táplálkozás miatt alakul ki a magas koleszterinszint a szervezetben, ezért a megoldást is a megfelelő élelmiszerekben találjuk meg. Léteznek nagyon jó koleszterin csökkentő ételek és italok, amelyek fogyasztásával könnyen elkerülhető a probléma, megelőzhető a gyógyszeres kezelés alkalmazása. Az alapszabály rendkívül egyszerű, kerülni kell a telített zsírsavat tartalmazó ételeket. Nemcsak a zsíros húsokat ajánlott kiiktatni a koleszterin csökkentő étrend esetén, hanem például a tojást, a zsíros sajtokat, a finomított szénhidrátban kelt tésztákat és süteményeket is.

Célszerű teljes értékű, növényi alapú táplálkozást választani, ami megoldható rostban gazdag gabonák, halak és magvak fogyasztásával. Ha magas a koleszterinszint, akkor érdemes csökkenteni vagy teljesen kiiktatni a tehéntejet az étrendből, kerülni kell a vizet megkötő alkoholt és minél több cukormentes folyadékot tanácsos inni. Nem ördöngösség a koleszterin csökkentő étrend, csupán kezdetben szokatlan.

Hatékony teendők izomgörcs ellen

Ha az izmaink hirtelen és tartósan összeugranak, akkor izomgörcsről van szó. Mivel ez éles fájdalommal jár, szeretnénk azt minél hamarabb megszüntetni. Ez a probléma a magnéziumhiány egyik leggyakoribb tünete, így az orvosok általában magnéziumot javasolnak izomgörcs ellen. Persze csodát egyedül ettől az anyagtól nem várhatunk. Ahhoz, hogy ne alakuljon ki a probléma, nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, az egészséges életmód, a napi elegendő mennyiségű folyadékbevitel.

A rendszeres mozgás, illetve a jó minőségű és optimális mennyiségű alvás szintén hatékony izomgörcs ellen. Érdemes figyelnünk a magnéziumszintre is. Jó, ha mindig tartunk magunknál magnéziumtartalmú krémet és bizonyos időközönként gondoskodunk a szervezetünk megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal való ellátásáról is. Ha hirtelen kell fellépni izomgörcs ellen, akkor érdemes kipróbálni egy magnéziumos masszázst, de segíthet a hideg borogatás, a gyógytorna is. A testünk több részén is jelentkezhet izomgörcs, egyik fájdalmasabb, mint a másik, ezért készüljünk fel a védekezésre!