Mik vezetnek a kád lefolyó eldugulásához?

kád lefolyó

kád lefolyó

Dugulás bárhol előfordulhat a háztartásban. A kád lefolyó eltömődése épp úgy megtörténhet, mint a szennyvízvezeték-rendszer többi szakaszában, pontján. Nyilván az, hogy mennyire vészes az elzáródás, azt hogyan lehet megoldani, nagymértékben függ a kád igénybevételétől.
Ugye minél többet van használva az eszköz és minél kevesebb időt, energiát fordít a tulajdonos a karbantartásra, annál nagyobb eséllyel következik be a kád lefolyó eldugulása. De milyen okokra vezethető vissza ezen kellemetlenség? Mik azok a körülmények, amik hozzájárulnak a kialakulásához?

Ha pedig felütötte a fejét a baj, mit lehet tenni? Nos, a fürdőszoba teljes átalakításakor, renoválásakor nem csupán a külsőre kell odafigyelni, arra, hogy mi hogyan néz ki. Kötelező szemügyre venni, hogy a vizes helyiség elemei mennyire tudják profi módon elvégezni a feladatukat. Mindenképpen figyelmet érdemel a kád lefolyó és a dugulás kockázata.
Ugye a fürdőszobában sok időt tölt az ember: tusolás, fürdés közben bőségesen használja a kedvenc samponokat, tusfürdőket, balzsamokat és krémeket. Pontosan ezen termékek azok, amik könnyen a kád lefolyó dugulásához vezethetnek. Olyan habzó anyagok ezek, amik egy idő után lerakódnak a csövekben és szép lassan elzáródást okoznak.
Mit lehet akkor tenni, ha bekövetkezett a baj? A kád esetében különösen problémás az, ha nem folyik le a víz, hiszen a duguláselhárításhoz először el kell távolítani az akár tetemes mennyiségű folyadékot belőle. Sokak szerint a leghatékonyabb opciót a szakember felfogadása jelenti, aki pontosan tudja, hogy miként orvosolható a gond.