Központi zár nyitás szakember segítségével

központi zár nyitás

Központi zár nyitás

Roppant kellemetlen helyzet az, amikor indulnánk valahová az autónkkal, de még ki sem tudjuk nyitni a zárat. A központi zár nyitás nem lehetetlen még lemerült akkumulátor mellett sem, bár nem egyszerű. Az akkumulátor lemerülése általában az égve felejtett fényszóró miatt következhet be. Az is igaz ugyanakkor, hogy az akkumulátornak is van egy élettartama, amit elérve nem képes megfelelően működni. Ha már bekövetkezett a baj, akkor mit lehet tenni ahhoz, hogy a központi zár nyitás megvalósuljon?

Az újabb gépjárműveknél 6V feletti feszültség szükséges ahhoz, hogy kezelni tudjuk a központi zárat. Ha 6V alá süllyed ez az érték, akkor nem lehet sem nyitni, sem pedig zárni az autót. Az interneten találhatóak bizonyos praktikák a zár nyitásához, de jobb ezeket inkább elkerülni, mivel úgy a gépkocsiban, mint a saját testi épségünkben károkat okozhatunk.

Ennek elkerülése végett, a központi zár nyitás jobb, ha a szakemberekre marad. Ez minden szempontból sokkal kifizetődőbb, hiszen ennek munkadíja is kedvezőbb, mint a gépkocsi javítási költségei egy szakszerűtlen beavatkozást követően, ráadásul a központi zár nyitás pillanatok alatt megvalósul idegeskedés és kockázatos manőverek nélkül.

Mi a helyzet akkor, ha nem az akkumulátor a ludas a központi zár használhatatlanságában? Minden elektromosságot használó berendezéshez hasonlóan, a központi zár is meghibásodhat. Ilyen amikor a mikrokapcsoló tönkremegy vagy a vezérlés más módon zavarodik össze. Ebben az esetben is hozzáértő szakember beavatkozását igényli, de ilyenkor legalább be tudunk jutni a gépkocsiba addig, amíg felkeressük a legközelebbi szakszervizt.