Miként újítható meg a műanyag ablakok szigetelése?

Műanyag ablakok szigetelése

Műanyag ablakok szigetelése

Még mindig sok helyen találhatóak régi típusú fa nyílászárók, ezek pedig már cserére szorulhatnak. Egy ablak szerepe, a fény beengedésén és a kilátás biztosításán túl, a jó szigetelés. A nagy anyagi ráfordítással elállított hőenergiát télen tartsa bent, hideget meg kint. A nyári időszakokban pedig lehetőleg fordítva tegye ezt. Viszont a műanyag ablakok szigetelése idővel elavul. A különféle anyagok idővel elhasználódnak, elöregednek.

A kezdetben kiváló zárást nyújtó gumik lassan rideggé vállnak és egyszerűen törni, porlani kezdenek. A műanyag ablakok szigetelése ilyen helyzetben már elkerülhetetlen. Sajnos rossz hír, hogy ezt a műveletet is el lehet rontani. Az univerzális szilikoncsík korántsem felel meg a célnak, de mégis sokan ezt használják. Az ilyen munkák átvétele tilos.

Minden nyílászárónak megvan a saját profiljához szabott típusa, ami ideálisan passzol. A műanyag ablakok szigetelése kellő mértékben csak ezekkel érhető el. Az ablakdoktor.hu weboldalon megtaláljuk az erre vonatkozó pontos részleteket, valamint a kiváló szakembereket, akik örömmel segítenek a kivitelezésben.