Bio pamut érzékeny bőrre

bio pamut

Bio pamut

A ruhaipar egyre inkább megváltoztatja a gyártási folyamatokat, hogy elkerülhetővé váljon a rovarirtó szerek és a műtrágyák használata. Az anyagok környezetbarát jellege a természetes módon történő előállításra vonatkozik. Az ilyen termőföldeken nincsenek vegyszerek vagy mesterséges műtrágyák, amelyeket a termés minél hatékonyabbá tétele érdekében használtak.

A bio pamut a termelés minden szakaszában megfelel a biztonsági és környezetvédelmi követelményeknek. A tulajdonságairól valóban sokat lehet beszélni. Lélegző anyag, ami tökéletesen alkalmazkodik a testhez, finoman rugalmas és sokféle öltözékhez használható. Érdemes azt is megjegyezni, hogy nagyszerűen felszívja a nedvességet és ez teszi alkalmassá a meleg időben való használatra.

Hipoallergén, nem ad otthont a káros baktériumoknak, vízhatlan, gyorsan szárad, mosáskor nem gyűrődik össze. Ezek a tulajdonságok a vatelin esetében mind igazak. Manapság ez az egyik legjobban elterjedt szintetikus textilbélés. A gyártásának fő nyersanyaga a poliészterszál. A bútor- és textiliparban, puha játékok, matracok, takarók gyártására, valamint hőszigetelésre használják a gyermek- és felnőtt téli ruhák gyártásánál.

Az anyag számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a benne rejlő lehetőségek széleskörű kihasználását. Fő és igen hasznos tulajdonsága a remek hőtartó képessége, valamint az alak és a térfogat könnyű visszaállításának képessége. A vatelin nem bocsát ki port és nem okoz allergiát, így az emberre teljesen ártalmatlan és biztonságos anyag.

Egy teljesen új és „fiatal” szövetfajta, ami nemrégiben lépett piacra, miközben nagyon gyorsan vezető pozíciót szerzett. Az olyan anyagokkal ellentétben, mint a pamut, a selyem és a gyapjú, a poliészter teljes mértékben újnak mondható. Nekünk, embereknek, szükségünk volt egy olyan szövetre, amit szintetikus anyagból, mindenféle többletköltség nélkül lehet előállítani.

Sok ország próbált olyan textilt kifejleszteni, ami könnyen előállítható, valamint jó tulajdonságokkal rendelkezik. A szövet kifejlesztésének fontos szempontja volt, hogy megfizethető legyen. A poliészter pedig pontosan ilyen anyag. A vele kapcsolatos első említések a XX. század elejére nyúlnak vissza, amikor széles körben használták csomagolózsákok szöveteként és ragasztószalagként is.

Annak ellenére, hogy ez egy köztudottan szintetikus szövet, számos hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A nejlon kiválóan alkalmas sportoláshoz vagy a tengerparton való pihenéshez viselt ruhák alapanyagaként. Bár mesterséges szövet, a selyemhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Ez az a bizonyos anyag, amiből például harisnyákat is gyártanak.

A vastagabb sportruházat vagy kabátok szintén ilyen szövetből készülnek. Ehhez azonban másfajta nylont használnak, sokkal vastagabb, kevésbé fényes, de ugyanolyan tartós változatot. A nejlon nemcsak a sportversenyeken, hanem a hálószobában is megtalálható. Mindezek mellett, ezt az anyagot fehérneműk gyártásánál használják, ahol általában elasztán keveréket adnak hozzá.